O furtună devastatoare a măturat Australia. Nouă oameni au murit, iar peste 80.000 de case au rămas în întuneric, după ce zona de est a țării a fost lovită de inundații, iar fenomenele extreme nu s-au oprit aici. Peste 250.000 de fulgere au fost înregistrate într-o singură noapte. Mai multe persoane, printre care și un copil de nouă ani, și-au pierdut viața după ce coasta de est a Australiei a fost lovită de viituri.

Casa acestei femei a fost distrusă complet, iar fiica și nepoții săi au fost prinși sub dărâmături.

Citește și: VIDEO Oraș izolat după avalanșa de noroi! Sunt inundații dezastruoase într-un oraș din Argentina

„A distrus ușile din sticlă și apoi a urmat toată casa. A fost absolut îngrozitor. Au stat acolo până când a fost sigur pentru ei să iasă.

S-au târât printr-un mic tunel pe dedesubt”
, a declarat femeia.  

Peste 80.000 de locuințe au rămas fără curent electric 

Vântul a suflat cu peste 100 de kilometri la oră. Acoperișul casei acestui bărbat a fost pur și simplu smuls de rafalele violente. „ Înainte ca toate bucățile de cărămidă să cadă peste mine, m-am ridicat, chiar la momentul potrivit”,

a declarat bărbatul.  

Furtuna puternică a răsturnat un vas cu 11 persoane la bord, a devastat mai multe parcuri de distracție dar și un camping, unde copacii au căzut peste mașini. În prezent, peste 80.000 de locuințe au rămas fără curent electric în urma furtunii devastatoare.