Cel mai puternic cutremur din ultimii 13 ani a lovit peste noapte China. Bilanțul tragic a trecut de 130 de morți, în timp ce salvatorii continuă căutările în cele mai aspre condiții. Temperaturile au scăzut în zonă până la minus 15 grade celsius. Alarma s-a dat în miezul nopții iar în ultimele secunde înainte de cutremur mulți au decis să fugă din case sau chiar să părăsească spitalele.

Salvatorii încă încearcă să scoată toate victimele de sub dărâmături 

Seismul cu magnitudinea de 6,2 a zguduit zgârie norii din temelii și a prăbușit zeci de case. Potrivit presei de stat, cel puțin 130 de persoane au murit și peste 700 au fost rănite, însă bilanțul crește de la o oră la alta. În urma catastrofei președintele chinez și Xi Jinping au ordonat imediat trimiterea a peste 7000 mii de echipaje de salvare în zonă.

Citește și: În timp ce potopul și crocodilii au ajuns pe străzile Australiei, China este îngropată sub zăpezi. În același timp, în Brazilia este alertă de caniculă

Drumurile au fost distruse iar alimentarea cu apă și electricitate a fost întreruptă. Toți acești factori au îngreunat operațiunile pompierilor, însă adevărat provocare a fost vremea. Temperaturile de minus 15 grade au dus la încetinirea căutărilor, complicând eforturile de salvare.

Citește și: Raul, băiatul de 9 ani ucis chiar de părinții săi, a fost condus pe ultimul drum. Micuțul a avut parte de o viață de chin

Chiar în acest timp zone mari din China, mai ales în nord-vest, au fost cuprinse de un val de aer extrem de rece, temperaturile atingând minime istorice în unele zone din nord.

Autoritățile chineze se tem că seismul este pe cale să devină cel mai devastator cutremur care lovește această țară în ultimii 13 ani. Acesta a fost urmat de alte replici, iar căutările pentru supraviețuitori continuă.