Raul, copilul în vârstă de 9 ani ucis în Belgia, a fost înmormântat la Mediaș după zece luni de la oribila crimă. Micuțul a fost torturat și abuzat luni întregi de propria mamă și de tatăl vitreg iar în cele din urmă a fost omorât și aruncat într-un lac. Incidentul șocant a ieșit la iveală după ce rudele au întrebat tot mai insistent ce se întâmplă cu Raul, unde este și de ce nu pot vorbi cu el.

În luna aprilie a anului trecut toată Belgia a fost șocată de descoperire macabră a polițiștilor. Pe fundul lacului dintr-un cunoscut loc de relaxare a fost găsit trupul neînsuflețit al unui copil. Cadavrul, pus într-o geantă sport care a fost umplută cu pietre, a zăcut pe fundul lacului vreme de câteva luni.

Victima era Raul, un băiețel de nouă ani din Mediaș, stabilit peste hotare cu sora, mama și tatăl vitreg.

Întreaga familie ținea legătura cu rudele rămase acasă. Unul dintre unchii micuțului a anunțat autoritățile după ce a intrat la bănuieli. Nu mai auzise nimic de băiat de ceva vreme. A insistat cu întrebări iar în cele din urmă mama copilului a recunoscut că Raul este mort.

„Spunea că se duce acasă și își va lua viața împreună cu fiica ei. Nu am mai auzit de ea.

Eram cu toții în panică pentru că Raul era mort și credeam că și ele erau moarte”, spunea unchiul băiatului

Micuțul ar fi trecut prin clipe de coșmar timp de luni întregi 

Odată demarate investigațiile pentru mama și tatăl vitreg nu a mai fost nicio cale de scăpare. La audieri au recunoscut că Raul a fost ucis în bătaie însă au aruncat vina unul către celălalt.

La scenele cumplite dar și la crimă a asistat și sora lui Raul, care le-ar fi povestit anchetatorilor că tatăl vitreg a pus-o să caute pietre cât mai mari cu care să umple geanta în care era ascuns cadavrul. Legiștii au stabilit că Raul avut parte de o moarte extrem de violentă. În plus, pe trupul neînsuflețit existau urme ale unor violențe din trecut.

Băiatul de nouă ani ar fi fost torturat luni în șir, aproape zilnic era lovit, stropit cu apă înghețată sau fierbinte și pus să stea în genunchi pe boabe de orez. În plus, sora băiatului a povestit că părinții dormeau în pat iar Raul era obligat să doarmă pe podea. Despre abuzurile celor doi părinți nu erau străini nici vecinii. Trupul neînsuflețit al micuțului a fost preluat de unchiul său, care o are acum în custodie și pe sora băiatului.

Luni, la Mediaș, Raul a fost condus pe ultimul drum de rude și vecini. Cei doi părinți sunt și acum în spatele gratiilor în Belgia și așteaptă o sentință definitivă.