Miruna Pascu, mama șoferului din 2 Mai, a fost eliberată din arestul la domiciliu. Ea a fost trimisă în judecată pentru influențarea declarațiilor și amenințare în dosarul fiului său, Vlad Pascu. Aflată la Tribunalul București, mama lui Vlad Pascu a făcut primele declarații după eliberare, într-un interviu acordat revoluționarului și ziaristului Marian Ceaușescu. Ea a fost reținută în declarații cu privire la dosar, deoarece nu și-a dorit ca afirmațiile ei să fie percepute greșit sau ca o lipsă de respect la adresa victimelor omorâte de fiul ei, Sebastian și Roberta.

Citește și: Tatăl lui Vlad Pascu rupe tăcerea cu privire la fiul său: „Acest copil a greșit, a greșit foarte mult”

„Nu pot să fac niciun fel de declarații cu privire la dosar pentru că nu este normal. Tragedia pe care o trăiesc și durerea pe care o simt nu este un lucru care să fie expus, după părerea mea, în spațiul public.

Din cauza asta nici nu am făcut niciun fel de declarații cu privire la victime. Consider că eu, dacă aș declara ceva, ar fi o impietate față de părinții acelor copii”
, a declarat Miruna Pascu, în cadrul interviului.

Gest neașteptat în timpul interviului! Miruna Pascu a primit două lumânări

Miruna Pascu a dezvăluit că a primit interdicție din partea procurorilor să vorbească despre dosar, motiv pentru care a dezvăluit că nu poate să ia legătura nici cu familiile victimelor.

„Nu. Eu nu am voie să vorbesc nimic despre dosare. Este o interdicție din partea procurorilor. Consider că aceste lucruri... de la început, am greșit, trebuiau lăsate pe seama avocaților”, a mai spus Miruna Pascu.

Mama lui Vlad Pascu a primit din partea ziaristului Marian Ceaușescu două candele, pe care să le aprindă la mormintele celor două victime.

Femeia a mărturisit că apreciază gestul, mai ales că ne aflăm în postul Crăciunul. Miruna Pascu a mărturisit că atunci când va putea, cu siguranță va aprinde câte o lumânare la mormintele Robertei și a lui Sebastian.

„Fiind în postul Crăciunului, apreciez foarte mult și în măsura în care la un moment dat se va putea, cu siguranță că o s-o fac”, a fost reacția mamei lui Vlad Pascu, după ce a primit cele două lumânări.

Întrebată dacă se consideră vinovată pentru accidentul fiului său și modul în care a acționat, Miruna Pascu a refuzat să detalieze, deoarece mai are un copil acasă și nu poate să abordeze acest subiect sensibil.