Dealerii de stupefiante ai lui Vlad Pascu au fost aduși luni, 25 septembrie 2023, din nou la sediul DIICOT. Procurorii au demarat perchezițiile informatice în cazul celui care se autointitula Maru și al fraților Constantin și încearcă să găsească sursa substanțelor interzise. Tudor Dumă, zis Maru, și frații Constantin sunt arestați preventiv de zece zile. În zadar au încercat să scape din spatele gratiilor și au contestat măsura preventivă.

Magistrații le-au respins cererea. Anchetatorii DIICOT i-au scos însă luni din nou din celulă pentru percheziții informatice. Laptopurile, telefoanele mobile și alte gadget-uri care le aparțin celor trei dealeri au fost luate la puricat și sunt căutate eventuale piste care ar putea duce la dealeri de nivel mai înalt.

Citește și: Ce motiv a invocat Miruna Pascu pentru a scăpa de arestul preventiv. Magistrații nu au fost impresionați: „Inculpata mai are un băiat în întreținere”

„Percheziția a durat mai mult de șase ore cred. Această tehnică juridică deci s-a încheiat. Vizavi de cei doi am înțeles că pe Maru, pe Duma îl vor chema mâine deoarece are un telefon mai performant și mult mai multe informații”, a declarat Carmen Stan, avocat.

Între timp, Ministerul Sănătății încearcă să facă față avalanșei de tineri care iau medicamente stupefiante și psihotrope.

Autoritățile au demarat mai multe controale în farmacii și unitățile autorizate care comercializează astfel de pastile.

Tudor Dumă, dealerul lui Vlad Pacsu, adus din noua la audieri

Tudor Dumă, presupusul dealer al lui Vlad Pascu, a fost adus pentru a doua zi consecutivă la DIICOT, pentru audieri. Din telefonul și laptopul lui Maru ar fi fost transferat un volum de date în baza de date a DIICOT, de către oamenii legii, relatează antena3.ro. Anchetatorii încearcă să afle de unde făcea rost dealerul de

substanțele interzise, pe care ulterior le vindea „clienților” săi. 

Citește și: Prietena lui Vlad Pascu rupe tăcerea! Ce se întâmpla, de fapt, la petrecerile date de șoferul de 19 ani

Maru ar fi fost agresat în arest, susține avocata Georgiana Popa. Totul s-ar fi întâmplat chiar în prima zi de arest a lui Tudor Dumă. Cu toate acestea, avocata a specificat faptul că nu a fost un caz grav și problema a fost rezolvată.

Mai mult decât atât, ea a mai dezvăluit că Maru se confruntă cu probleme de sevraj și ia medicamente pentru a putea dormi.