Vlad Pascu a fost adus joi, 14 septembrie 2023, la DIICOT București, pentru audieri în dosarul tragediei din 2 Mai. Tânărul de 19 ani a lovit cu mașina un grup de opt persoane, iar doi dintre ei și-au pierdut viața într-un mod de-a dreptul cutremurător. În seara tragediei, Vlad Pascu a fost oprit de polițiști, fiind sub influența substanțelor interzise. Oamenii legii i-au găsit stupefiante în mașină și avea RCA-ul expirat, însă nu a fost reținut.

Totul s-a întâmplat cu câteva ore înainte de accidentul din 2 Mai, care ar fi putut fi evitat, dacă Vlad Pascu nu ar fi fost lăsat să conducă mai departe. 

Citește și: Vlad Pascu, șoferul accidentului din 2 Mai, primele declarații! A fost adus în cătușe la DIICOT: „Nu am cum să dau timpul înapoi”

Acum s-a aflat că tatăl tânărului de 19 ani, Mihai Pascu, a avut un rol important în motivele care au dus la această mare tragedie.

Potrivit Adevărul, mai mulți martori l-au văzut pe Mihai Pascu în noaptea accidentului la un restaurant din Techirghiol. În jurul orei 02:00, el ar fi primit un telefon din partea fiului său, acre îl anunța că a fost oprit de polițiști și că se teme că ar putea rămâne fără permis. Discuția lor a fost una halucinantă, în contextul în care tatăl său l-a asigurat că va da un telefon și nimeni nu îi va lua permis.
Ba mai mult, i-a spus că polițistul o să își ceară scuze pentru că l-a oprit. 

„Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit”, a spus Mihai Pascu, potrivit sursei citate mai sus. 

Cert este că Vlad Pascu a fost oprit de oamenii legii, după care lăsat să plece, în timp ce tatăl său se distra în continuare la restaurant.

La câteva ore distanță, tânărul de 19 ani a provocat accidentul care a șocat întreaga țară. 

Mama lui Vlad Pascu, reținută de DIICOT

Atât Vlad Pascu, cât și părinții săi s-au prezentat la DIICOT pentru audieri. Miruna Pascu, mama tânărului, a fost reținută pentru 24 de ore de procurori, fiind acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii Justiției și de faptul că ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul său. Femeia

a refuzat să facă orice fel de declarație în fața jurnaliștilor. 

Tatăl lui Vlad Pascu a fost și el audiat și a fost pus sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor. În timpul perchezițiilor, la domiciliul acestuia fiind găsite mai multe gloanțe.