Vlad Pascu, șoferul care a provocat accidentul din 2 Mai și a ucis alți doi tineri, a fost adus joi, 14 septembrie, la DIICOT București. Tânărul de 19 ani este în dosarul de trafic de substanțe interzise, în care au fost făcute percheziții în cadrul operațiunii Hidra. El a făcut și primele declarații, după ce a fost arestat pentru accidentul provocat în urmă cu câteva săptămâni.

Aflat sub influența stupefiantelor, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt persoane, iar doi dintre ei și-au pierdut viața în chinuri groaznice. 

Citește și: Victimele accidentului din 2 Mai, audiate! Ce le-au dezvăluit anchetatorilor, la două săptămâni de la tragedie

Adus de la Constanța la DIICOT București, în cătușe, Vlad Pascu a mărturisit că regretă cele întâmplate, însă nu poate da timpul înapoi și să repare ceva. 

„Nu am ce să spun. Îmi pare rău. Chiar îmi pare rău, nu am cum să dau timpul înapoi”, a declarat tânărul de 19 ani în momentul în care a fost dus la audieri. Vlad Pascu riscă să stea în spatele gratiilor pentru tot restul vieții, după ce avocatul familiilor Robertei și a lui Sebastian, cele două victime ale accidentului, să fie cercetat pentru infracțiunea de omor calificat, nu pentru cea de ucidere din culpă. 

Tot la sediul DIICOT București au fost aduși, astăzi, și părinții lui Vlad Pascu, pentru a fi audiați de către procurori. Despre tatăl tânărului de 19 s-a scris inițial că ar fi părăsit țara, însă el a fost găsit în această dimineață într-unul din apartamentele din Sectorul 1 al Capitalei. El a fost adus la audieri, fiind surprins purtând o cască de motociclist, și urmează să fie audiat în calitate de martor.

Mama lui Vlad Pascu este și ea suspectată că ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar.

Prietenii lui Vlad Pascu, percheziționați pentru trafic de stupefiante

În dimineața zilei de 14 septembrie, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 11 percheziții în București, în cadrul unei operațiuni de amploare, ce a fost denumită de autorități „Hidra”. Sunt vizați adolescenți din familii cu posibilități materiale, care ar fi vândut substanțe interzise în Capitală, dar și pe litoral sau petreceri private. 

Polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul DIICOT București. Prietenii lui Vlad Pascu ar fi procurat substanțele interzise în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.