Un detaliu pe care reprezentanții poliției nu l-au făcut public iese acum la iveală în cazul accidentului din Popești-Leordeni, unde o femeie a fost ucisă de un șofer beat și aflat sub influența substanțelor la volan. Bărbatul era nimeni altul decât fostul șef de la Antidrog București, Constantin Păun, pensionat în urmă cu câțiva ani. Dacă în cazul accidentului de la 2 Mai, numele lui Vlad Pascu s-a aflat imediat, în cazul de față dezvăluirea identității fostului polițist pare că a fost amânată cât s-a putut. 

Citește și: Ce a spus șoferul care a ucis-o pe Nicoleta, imediat după accident! Martorilor nu le-a venit să creadă: „Am făcut-o! Am făcut-o!”

Ferit de soare, fără cătușe, șoferul care a făcut moarte de om, după ce a urcat la volan băut și sub influența substanțelor interzise, aștepta să fie audiat de un procuror. În fața camerelor nu a dorit să declare nimic, se uita către polițiști de parcă le cerea să fie salvat de jurnaliștii care l-au luat la întrebări.

Ca să scape de situația creată, unul dintre polițiști îl bagă într-un container din curtea parchetului, deși avocata bărbatului nu venise încă. Vreme de trei zile, numele șoferului a rămas în mod inexplicabil un minister. Purtătorii de cuvânt, dar și ceilalți polițiști jucau aceeași carte. Spuneau că habar nu au cum îl cheamă pe individul care tocmai luase o viață, poate pentru că era vorba despre Constantin Păun, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate.

După audieri, aceleași autorități încearcă să îi păcălească pe jurnaliști. Îi permit individului să se schimbe în cămașă, îi acoperă fața și îl duc spre autospeciala de poliție în pas grăbit. „Regulamentul de protecție a datelor caracter personal într-adevăr e aplicat de multe ori cu dublă măsură. Nu vă pot spune de ce a întârziat foarte mult să apară către presă această informație referitoare la calitatea pe care a avut o în trecut, însă probabil că este cert că instituția nu a dorit ca publicul larg să cunoască apartenența profesional a acestui

individ”, a declarat Cosmin Andreica, lider sindicat Europol.

Cine este Constantin Păun, bărbatul care a ucis o femeie în Popești-Leordeni? 

Constantin Păun este cel care a condus polițiștii BCCO în misiunile de combatere a traficului de stupefiante. Este colonel în rezervă și încasează pensie specială din anul 2016. Sâmbătă, deși băuse peste măsură și ar fi consumat antidepresive, a urcat la volanul unui bolid de lux și a mers să își viziteze mama.

Când a ajuns în dreptul azilului a accelerat brusc, a lovit mai multe mașini și a ucis-o pe Nicoleta, o femeie care în următoarea zi avea de gând să își serbeze ziua de naștere. După accident, Păun a rămas cu piciorul înfipt în accelerație și a fost nevoie de intervenția oamenilor ca să fie scos din mașină și imobilizat. Fostul șef BCCO avea o alcoolemie de 1,12 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat și a fost testat pozitiv la amfetamină.

A fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă apropiații victimei se gândesc cu groază că ar putea scăpa cu o măsură mai blândă, având în vedere funcția pe care a ocupat-o. Surse din Poliție spun că păuna fost și profesor la Institutul de studii de ordine publică. În perioada în care era activ, colonelul a ocupat și funcția de șef de cabinet al ministrului de Interne Gavril Odejeu și în timpul carierei ar fi avut probleme disciplinare care implicau consumul de alcool, susțin unele surse.