Un copil de 13 ani a făcut prăpăd în Capitală! Scene ireale s-au derulat pe străzile Capitalei, după ce un copil de doar treisprezece ani a furat mașina din curtea părinților și a pornit într-o cursă ce se putea sfârși tragic.

L-a avut în dreapta lui pe un prieten de doisprezece ani când a pierdut controlul volanului, a izbit un stâlp iar autoturismul era cât pe ce să se prăbușească în lacul Străulești.

Nici bine nu se luminase afară când imaginea de speriat i s-a arătat în față unui șofer.

Mașina în care erau cei doi puști era suspendată pe jumătate deasupra lacului Străulești, mai să se prăbușească în apă.

„Eu când am ajuns mașina era pe gard, stâlpul căzuse, era căzut jos. Unul dintre puști era pe partea cealaltă, cu piciorul rupt, celălalt era bine, cel care a condus am înțeles că era pe picioarele lui”,

a povestit un martor.

Un copil de 13 ani a făcut prăpăd în Capitală! Băiatul s-a oprit doar după ce bolidul a rămas suspendat pe un gard

Asta se poate observa și în fotografiile făcute de martori. Mașina, care aparține unei mari companii de curierat, are un dispozitiv care a alertat serviciul 112 imediat după impact, astfel că la locul dezastrului ajunseseră deja nu doar polițiștii și medicii, ci și tatăl copilului de treisprezece ani, care fusese la volan.

„Vă dați seama că știa să conducă, n-avea cum să nu aibă noțiuni de condus, sigur avea noțiuni de conducere. Ideea e cum de a putut să ia mașina. E ceva de groaznic, e ceva de n-am cuvinte să descriu. În primul rând, se vedea de unde provin copiii, că a venit aici familia și gesturile, cum făceau și cum aia, mi-am dat seama că de acolo pleacă toate, deci din educație, de acasă”,

a mai spus bărbatul.

Potrivit anchetatorilor, minorul ar fi furat cheia mașinii și s-ar fi plimbat prin cartier cu prietenul lui de doisprezece ani, până să ajungă la un pas de tragedie.

„Cel mai probabil din cauza vitezei excesive și a lipsei de experiență în această curbă minorul a pierdut controlul direcției de mers și a lovit din plin un stâlp de iluminat.

Bolidul de lux în care se aflau cei doi copii a rămas înfipt în gard, la un pas să cadă în lacul Străulești”, a explicat Adina Iliescu, reporter Kanal D.

„Părinții l-au învățat, clar, că doar nu făcea școala de șofer la treisprezece ani. Deci părinții sunt de vină total. Părinții să suporte pentru copii, că el nu și-a dat seama”,

a spus alt trecător.

Ambii copii sunt acum în afara oricărui pericol, spun medicii. Cel de doisprezece ani a mai rămas internat din pricina rănilor, celălalt, aflat la volan, a fost deja externat.

Citește și: Un bărbat din Neamț, păcălit de o prietenă că are o boală incurabilă! I-a dat femeii peste 60.000 de euro pentru tratament

„Am și eu pe cineva, tot așa s-a urcat cu copil de 14 ani la volan. Aiurea, a plecat cu mașina”, a spus un alt martor.

„În urma evenimentului rutier două persoane au suferit vătămări corporale, acestea fiind transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul indicat fiind zero. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii accidentului de circulație”, a declarat Oana Pârvan, Brigada Rutieră București.

Ancheta vizează acuzații de furt, conducere fără permis și vătămare corporală din culpă. Deocamdată nu e nimeni învinuit dar, cel mai probabil, părinții sunt cei care vor suporta consecințele. Totodată, polițiștii au sesizat și protecția copilului în acest caz.