Șoferul care a comis accidentul mortal din stațiunea 2 Mai era sub influența a șase substanțe interzise, arată raportul medico-legal depus la dosar. Tânărul este în arest iar patru șefi din Poliție au renunțat de bună voie la funcțiile de conducere.

Dar ancheta este în plină desfășurare iar Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a prezentat luni concluziile corpului de control trimis la Constanța.

„S-a stabilit că acesta a fost caracterizat de o serie de încălcări succesive ale normelor incidente domeniului constatării și sancționării faptelor de natură contravenționale circumscrisă siguranței rutiere al constatării infracțiunilor și întocmirii actelor procedurale aferente, pe fondul pregătirii profesionale precare și a lipsei de experiență ori nerespectării cu bună știință a obligațiilor ce le reveneau polițiștilor care au asigurat și au acționat în conformitate cu cele relatate raportului”,

a explicat ministrul de Interne.

„Mai devreme, ministrul Cătălin Predoiu a ieșit într-o declarație de presă și a prezentat concluziile raportului corpului de control de la IPJ Constanța. Ei bine, există mai multe nereguli din seara respectivă. În primul rând, spune ministrul că, deși a fost oprit de mai multe ori de poliție, Vlad Pascu nu a fost sancționat nici pentru că nu avea semne de începător și nici nu i-au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare pentru că nu avea poliță RCA.

În plus, nu s-a ținut cont nici de acel apel la 112, făcut înainte de accidentul mortal și, mai spune ministrul Predoiu că o neregulă este faptul că nu au fost pornite body cam-urile polițiștilor atunci când au interacționat cu Vlad Pascu, până când i-au făcut testul de alcool.

Ei bine, tot ministrul ne-a transmis că în urma acestui raport, șeful IPJ Constanța a cerut să plece din funcție.

În plus, vrea ministrul Cătălin Predoiu o reformă a Ministerului de Interne și vrea noi reguli atât pentru polițiști, cât și pentru șoferi. Printre propuneri se numără testarea antidrog a oamenilor care își doresc permisul de conducere, de asemenea se numără și mărirea pedepsei pentru șoferii care sunt depistați sub influența substanțelor interzise la volan și, cel mai important, cere ministrul Cătălin Predoiu confiscarea autoturismelor în care sunt găsite stupefiante.
Vom vedea însă dacă toate aceste măsuri vor avea și aplicabilitate”
, a transmis corespondentul Kanal D, Vlad Petrișor, de la Ministerul de Interne.