Anchetatorii încearcă în continuare să facă lumină în cazul accidentului de la 2 Mai. Doi tineri răniți în urma accidentului au fost audiați luni de către polițiști și au povestit cum s-a derulat tragedia. Deși în spațiul public au apărut speculații că s-ar putea alege cu o pedeapsă mai blândă, avocații spun că orice portiță de scăpare pentru Vlad Pascu s-a închis. Doi prieteni din grupul alături de care Sebastian și Roberta au fost la mare au venit luni la Brigada Rutieră din Capitală.

Citește și: Măsuri timide la 11 zile de la tragedie. Șefii Poliției Constanța au plecat de bunăvoie din funcțiile de conducere

Tinerii au văzut cu ochii lor cum prietenii le-au pierit într-o fracțiune de secundă, după ce au fost spulberați de autoturismul condus de Vlad Pascu. Unul dintre tineri a venit în fața anchetatorilor bandajat, cu mâna în ghips. A fost și el rănit de mașina care a semănat moarte pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche și a povestit în fața anchetatorilor cum au

decurs evenimentele în acea seară.

„Au declarat faptul că au fost acroșați de o mașină care a venit în viteză din spate, din direcția Vama Veche către 2 Mai. După ce s-au dezmeticit la fața locului și-au dat seama că au fost victimele unui accident rutier, iar șoferul fugise de la fața locului”, a declarat Gabriel Hozoiu, avocat.

Pentru rănile fizice, tânărul are acum nevoie de recuperare, însă întâmplările macabre pe care le-a trăit în noaptea respectivă nu i le va putea șterge nimic din minte.

„A fost un eveniment traumatizant pentru ei. Și-au văzut prietenii răniți, alții erau decedați, niște imagini de nedescris”, a adăugat avocatul.

Vlad Pascu ar putea primi pedeapsa maximă 

Vlad Pascu este acum în spatele gratiilor și acolo va rămâne până la o condamnare definitivă. Este cercetat pentru ucidere din culpă, însă avocații victimelor cer ca el să fie pedepsit pentru omor calificat.

De altfel, specialiștii spun că pentru tânărul de 19 ani s-a închis orice portiță care ar fi putut să îl scape de o pedeapsă usturătoare. Chiar dacă și-ar recunoaște faptele și ar cere să fie judecat prin procedură simplificată, magistrații ar putea să-i aplice pedeapsa maximă.

„În contextul în care acest tânăr va exprima o poziție sinceră de recunoaște de regret, reducerea acestor limite, eu cred că va fi calculată la limita maximă, dat fiind numărul mare de victime.

Oricum va avea o soartă crâncenă, aș îndrăzni să spun că singurul avantaj cu ghilimelele de rigoare ar fi acela că va beneficia de dezintoxicare gratuită din partea statului”, a declarat avocata Lorette Luca. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor calificat, Vlad Pascu s-ar putea alege cu o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.