Până în ultimul ceas, mama teribilistului Vlad Pascu, care a luat două vieți pe litoral, a încercat să facă imposibilul ca să îl scoată pe acesta după gratii. Conversațiile purtate de Miruna Pascu cu fiul ei, aflat în arest preventiv, provoacă multă indignare. Nu doar că femeii nu părea să îi pese de suferința celor care și-au pierdut copiii și încerca să îl convingă pe tânărul care a provocat accidentul că nu este o problemă foarte mare.

O țară întreagă a rămas înmărmurită după ce a ascultat doar câteva secunde din urmările accidentului produs de Vlad Pascu. O țară întreagă, mai puțin cel vinovat de tragedie și mama acestuia, care potrivit interceptărilor făcute de procurori nu a dat nici doi bani pe suferința părinților, care și-au pierdut copiii din vina fiului ei, care s au urcat băut la volan.

Citește și: Tatăl lui Vlad Pascu, din nou în fața polițiștilor. Iată cum s-a prezentat Mihai Pascu la secție, la câteva zile după ce a fost la un pas să dea cu scuterul peste jurnaliști

Miruna Pascu: Vlad, tot îți repet. Băi, pe lumea asta sunt lucruri care nu se văd la vedere și sunt mult mai grave și decât ce ai făcut tu. Cum să spun, ai stat în fundul gol pe stradă și toată lumea acuma scuipă spre tine.

Vlad Pascu: Mami, crede-mă că mă doare așa de puțin de părerea la toată lumea.

Mama lui Vlad Pascu a încercat să îl scape din arest 

Discuția e purtată de Vlad Pascu cu mama lui, la scurt timp după ce individul a ajuns în arest preventiv. De remușcări nu a fost loc, cei doi erau mai preocupați să caute soluții să scape basma curată. Miruna Pascu avea o singură deviză se pare, oricine e de vină, mai puțin fiul ei.

Miruna Pascu: Că pur și simplu dependențele astea până la urmă sunt o boală și pornesc de la o boală a sufletului toate. Problema nu a fost de accident.

Vlad Pascu: Păi, normal, lumea e îndoliată, e astea. Nu ai cum să...

Miruna Pascu: Accidentul în sine nu ar fi fost până la urmă așa ceva, dar în momentul în care au apărut toate alea după Instagram și în momentul în care a fost comportamentul ăla

al tău dinainte aberant, cu toate chestiile alea, cum să spun, a fost ca și cum a fost o sfidare. Ăsta este un accident, care nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva, că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel nu ai ce căuta acolo. Nu ești și ți-am zis, e un accident, tu o ei ca atare.
Se întâmplă lucruri, na, asta e.

De la o conversație la alta, Vlad Pascu începuse să creadă tot mai mult în nevinovăția lui. Ba chiar ajunge la concluzia că nu accidentul tragic pe care l-a provocat în stațiunea 2 Mai a fost problema, ci postările sale extravagante.

Vlad Pascu: Pe mine nu au avut cu ce să mă bage mai rău decât cu niște poze, ca să mă bălăcărească la zară și încă trei indivizi pe la televizor, care cu asta se ocupă și își câștigă pâinea. Miruna Pascu: Da, pui, eu înțeleg ce spui tu și e foarte adevărat. E foarte adevărat că din nou, mă, ăștia am presă fac neom, înțelegi?

„Empatia este de fapt la jumătatea distanței dintre indiferență și lipsa empatiei totale. Duce la psihopatie, aș putea spune că se observă o lipsă a empatiei, declarații de tipul „nu mă interesează ce spune lumea despre mine” exclude cumva individul din societate”, a declarat Carmen Buși, psiholog, pentru NEWSTIME.

Miruna Pascu a dat vina pe soțul ei pentru ce i s-a întâmplat fiului său: „Așa te-a învățat, să fii șmecher”

Cât despre dependența de stupefiante a fiului, Miruna Pascu a găsit rapid un responsabil, pe tatăl lui, de care e divorțată și care l-a lăsat pe Vlad Pascu să stea singur în vila somptuoasă.

Miruna Pascu: Ai ajuns pentru că ți-ai dorit întotdeauna să fii în centrul atenției lu tac-tu, să te aprecieze el. El fiind un rebel care nu pune preț pe morală și pe carte și pe educație. A zis că va pune preț că tu ești șmecher, așa te-a învățat, să fii șmecher și a intrat într-un club de așa-ziși șmecheri.

Mihai Pascu nu și-ar fi vizitat niciodată fiul de când a fost arestat, ba mai mult, ar fi petrecut alături de prietenii săi de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, cel puțin asta spune fosta lui soție.

Miruna Pascu: Știi că s-a dus la excursia, la aia cu bărci? Păi, n-a avut nicio treabă. N-are nicio treabă omul. Aseară a venit Horațiu pe la el, au tras o băută nu, te baza în schimb pe nimic din ceea ce spune.

Ba mai mult, mama îi atrage atenția fiului său că tatăl lui chiar ar vrea să plece în străinătate și s-l abandoneze. Din nefericire pentru Mihai Pascu, a fost plasat sub control judiciar de oamenii legii, iar în momentul de față nu poate părăsi țara.

„Se pare că este un atașament acolo între cei doi, un atașament defectuos, însă un tip de relație fuzionară între mamă și copil, ceea ce este complet defectuos și disfuncțional. Discutăm aici despre nevoia de atenție, poate nevoia de afectivitate. Relația dintre tată și Vlad este una disfuncțională. El copiază comportamentul tatălui, el însuși și-a creat un asemenea sine fals, care spune că el poate schimba cursul lucrurilor”, a mai spus Carmen Buși, psiholog. 

Femeia acuzată că a încercat să șantajeze martorii din dosarul fiului său i-a explicat cum vrea să se folosească de traumele suferite de acesta în copilărie pentru a îi îmbunătăți situația.

Miruna Pascu:  Deci, trebuie să scot faptul că tu ai fost un copil, tu ești un copil care a trăit o traumă. Ai trăit-o din momentul în care tac-tu te alerga cu motocicleta și nu te-a lăsat să te duci la școală și la pian.   Vedem, ți am zis, eu vreau să ți fac dosar medical să te trimit la Rahova. Apropo de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane săptămâna asta, sigur, sigur te mută pe penitenciar lângă București. Eu voi face să dureze procesul, asta este must. Încep să strâng hârtii, că o să plătesc undeva un articol. Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din asta și nu le fac gratis, niște pretenții de nu-ți mai povestesc, dar încerc orice să fac.

Deși nu a trecut nici o lună de când Roberta și Sebi și-au pierdut viața din cauza lui, Vlad Pascu părea convins că părinții îl vor scăpa și de această dată acasă.

Miruna Pascu: Acasă nu îți va fi bine. Trebuie să încerci să renunți la ideea de a te mai duce acolo.

Vlad Pascu: E curte mare, am toate lucrurile.

Pe de altă parte, cei pe care îi cinstea cu stupefiante la petreceri sunt gata să-l trădeze. Astfel, că apar tot mai multe imagini cu Vlad Pascu în ipostaze compromițătoare.