Miruna Pascu, mama șoferului care a luat două vieți pe litoral, a vrut să scape din arest preventiv și s-a plâns în fața instanței că trăiește un calvar departe de celălalt fiu, rămas singur acasă. În ciuda interceptărilor grăitoare, femeia susține că nu a vrut să șantajeze pe nimeni și mai degrabă ar fi vrut să facă un bine tinerilor din anturajul lui Vlad Pascu. Magistrații nu au fost însă impresionați.

În fața judecătorilor, apărătorul Mirunei Pascu i-a conturat un portret de victimă, care se plânge că îndură un veritabil calvar de când fiul ei, băut și aflat sub influența stupefiantelor, a ucis doi studenți și a ajuns după gratii, iar coșmarul trăit a devenit mai negru după ce a fost și ea încătușată.

„Este o situație dramatică. Inculpata mai are un băiat în întreținere, care are vârsta de 16 ani și se află în situația în care nimeni din familie nu îi poate acorda acestuia un sprijin.

Nu este o familie putred de bogată așa cum s-a spus. A fost dată afară din casă de către soț, despre Vlad spune că este un băiat care a învățat singur”
, a declarat avocatul Mirunei Pascu.

Mama lui Vlad Pascu neagră că ar fi știut de anturajele nocive ale fiului ei

Avocatul Mirunei Pascu a povestit că e divorțată de zece ani.

S-a mutat atunci în Olanda, unde și-a refăcut viața. Fiul ei, Vlad Pascu, a preferat să rămână cu tatăl, care l-a lăsat ulterior să stea singur în vila somptuoasă din centrul Capitalei. Mihai Pascu, aflat și el sub control judiciar, refuză să comenteze ceva și de bir cu fugiții ori de câte ori vede camere de filmat.

Citește și: Conversația telefonică dintre Vlad Pascu și mama lui, la puțin timp după arestare, a fost făcută publică! Cum a încercat femeia să îl scoată din arest: „Nu ai ce căuta acolo”

Miruna Pascu le-a spus anchetatorilor că fiul ei a fost internat în trecut la Spitalul Obregia cu o depresie puternică. În schimb, ea susține că habar nu avea în cea anturaj intrase și că s-ar fi întâmplat asta după ce ar fi împlinit 17 ani, doar că realitatea o contrazice. Vlad Pascu avea 13 ani când a fost prins prima oară cu stupefiante, dar atunci părinții au scăpat basma curată.

Cât despre acuzații de șantaj, femeia recunoaște că ar fi luat legătura cu fosta iubită a fiului, dar nu să o amenințe, ci mai degrabă a vrut să o protejeze de tinerii cu probleme.

„Inculpata recunoaște că a fost o prostie ceea ce a făcut și nu vrea să piardă și copilul cel mic”, a mai spus avocatul Mirunei Pascu.

Miruna Pascu: Nu le zici nimic.

Le zici că făceați și voi mișto de ceilalți cum face toată lumea pe net. Nu asta făceați de fapt?

Martora: Aa, adică să neg filmulețele.

Miruna Pascu: Da, că poți să faci mișto, nu-i așa? Păi, tu vrei să spui că voi luați?

Martora: Nu știu, chiar nu știu dacă să mint sau... într-adevăr, în acel videoclip dacă nu eram sub influență nu-l făceam niciodată.

Miruna Pascu: Nu erai sub nimic. Nu trebuie să spui în viața ta așa ceva. Draga mea, pentru că nimeni nu poate să spună după un clip.

Cum a încercat Miruna Pască să își convingă fiul să îi trădeze pe ceilalți consumatori 

Iar din interceptările discuției pe care a purtat-o cu fiul ei reiese că l-ar fi sfătuit să-i trădeze pe cei cu care ar fi consumat pe litoral înainte de teribilul accident. Convinsă fiind că vor fi toți audiați.

Miruna Pascu: Da, nu știu, mai vedem ce spunem noi despre ei, dacă ne ajută. Îți repet, să știi că lucrurile nu pot rămâne la nivelul la care tu crezi că poți să duci tu chestia asta în spinare, că ceilalți stai că au fost drăguți, nu mai există soluția asta.

Vlad Pascu: Dar nici n-am luat în calcul.

Miruna Pascu: Asta spun, ne pare foarte rău, asta e situația, deci fiecare trage pentru el. mamă. Asta e ceea ce trebuie să facem.

Cazul lui Vlad Pascu a provocat șoc și multă revoltă, iar unele persoane publice au reacționat, printre care și Codin Maticiuc. Acesta îi condamnă pe părinți pentru situația în care s-a ajuns. „Bă, se poate întâmpla orice, jur. Ferească Dumnezeu. Clar îi iei avocat, clar încerc să te lupți pentru viața lor să primească cea mai mică pedeapsă posibilă, dar, băi, dacă băiatul va avea astfel de postări și eu nu iau pe loc absolut orice ban, bun material sau ceva care vine de la mine. Deci dacă se întâmplă asta, bă, să mă scuipați pe stradă, să îmi dați unfollow, să îmi dați ce vreți voi”, a declarat actorul.

Miruna Pascu a rămas în arest preventiv, în ciuda pledoariei avocatului. Între timp, procurorii continuă vânătoarea de traficanți și au prins în flagrant un individ care vindea pastile cu efect psihoactiv, exact aceleași pe care obișnuiau să le consume și cei din anturajul lui Vlad Pascu. Bărbatul e farmacist de meserie și se pare că a comercializat ilegal în ultima vreme peste 10.000 de pastile.