Mihai Pascu, tatăl șoferului de 19 ani care a provocat un accident mortal în stațiunea 2 Mai, a făcut primele declarații despre comportamentul fiului său. La aproape două luni de la tragedie, Mihai Pascu a apărut în fața jurnaliștilor cu o atitudine schimbată și a specificat faptul că în mass-media i s-a creat o imagine eronată. El a mărturisit, luni dimineața, că fiul să a greșit mult și că înțelege prin ce trec părinții victimelor, deoarece și el are trei copii.

Aflat la Tribunalul din București, tatăl lui Vlad Pascu a mărturisit că situația în care se află întreaga lui familie este „un dezastru”, în contextul în care întreaga familie Pascu este trimisă în judecată. 

Citește și: Dealerii lui Vlad Pascu, percheziționați informatic! Ce ar fi descoperit anchetatorii, după șase ore de percheziții: „Are un telefon mai performant și mult mai multe informații”

„Este un dezastru pentru noi toți, nu numai pentru mine. Mă pun de cele mai multe ori și nu pot schimba scaunul cu părinții aceia. Am trei copii, știu ce înseamnă”, a spus Mihai Pascu, în fața jurnaliștilor. 

El a vorbit și despre fiul său, Vlad Pascu. Tatăl șoferului de 19 ani a recunoscut că băiatul său a greșit mult.

El a dezvăluit și motivul pentru care se afla în Constanța în perioada în care a avut loc accidentul tragic. 

„Acest copil (Vlad Pascu, n.red.) a greșit, a greșit foarte mult. Eu când am venit în România am venit pentru o lucrare stomatologică la Constanța, fix pentru două zile am avut bilete de avion. Presiunea față de mine, de familia mea a fost foarte mare (..) 

Fiul meu, noi, părinții, am încercat să facem tot ce am putut pentru acest copil. Nu vă gândiți că în aceeași situație sunt extrem de multe familii. (…) Când eu eram la școală se vindeau în fața școlii gume și semințe, acum se vând stupefiante. Este un flagel”, a mai spus tatăl lui Vlad Pascu.  

Mihai Pascu, despre afacerile sale: „Toată lumea se așteaptă să dau răspunsuri de multimilionar” 

Mihai Pascu a ținut să lămurească și informațiile cu privire la afacerile sale și faptul că fiul său este un băiat de bani gata, căruia i s-a oferit totul pe tavă. El susține că nu i-a pus bani la dispoziție fiului său, așa cum se vehiculează. El a specificat faptul că i s-a creat această imagine de „multimilionar”, iar realitatea este cu totul alta. 

„Nu a avut bani la dispoziție.

Toată lumea vehiculează niște lucruri care nu sunt adevărate. Deși o să sune foarte prost, toată lumea se așteaptă să dau răspunsuri de multimilionar și o să fac o glumă: știți ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar! E o glumă

Nu pot să spun că nu am avut afaceri, că nu am avut niște firme. Sunt zece firme, șase sunt nefuncționale, iar celelalte vreo două au venituri, pentru că n-aș putea să trăiesc fără venituri”, a mai spus Mihai Pascu.

Amintim faptul că întreaga familie Pascu este trimisă în judecată. Totul a început pe 18 august, când Vlad Pascu a lovit un grup de 8 persoane în stațiunea 2 Mai, iar accidentul a fost soldat cu moartea a doi tineri. El se afla sub influența substanțelor interzise, iar cazul a scos la iveală detalii revoltătoare atât despre tânăr, cât și despre sistemul din România. În aceste momente, tânărul de 19 ani se află în arest preventiv, fiind trimis în judecată de către DIICOT pentru deținere de substanțe de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de substanțe interzise de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri. 

Miruna Pascu, mama tânărului de 19 ani, se află de asemenea în arest preventiv. Ea a fost trimisă în judecată pentru influențarea declarațiilor și amenințare. Mihai Pascu se află sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii au descoperit în locuința sa mai multe cartușe depozitate necorespunzător.