Aproape trei luni au trecut de la dezastrul din Crevedia, care a lăsat în urmă morți cenușă și multă suferință, dar nu avem niciun vinovat. În timp ce supraviețuitorii abia își drămuiesc banii cât să treacă iarna în containerele pe care le numesc acum acasă, primarul din Crevedia a decis că este cazul să își îmbunătățească puțin traiul și a mărit salariul cu 17%, iar prin același tratament trec toți angajații primăriei.

Banii în plus la primărie în timp ce alegătorii abia știu cum să își drămuiască banii pentru lunile care urmează. Cam asta este situația din Crevedia, după ce primarul a hotărât să mărească lefurile angajaților și consilierilor din instituția publică.

Citește și: Oamenii rămași fără case după explozia din Crevedia trăiesc un chin! Containerele în care locuiesc se destramă: „Sunt făcute la normă și aduse să ne închidă gura”

Viața lui Bogdan i s-a schimbat complet de când casa i-a fost arsă din temelii. „Nouă la început ne-au dat doar 5.000 de lei, adică nicio parte nu a acoperit a ce am băgat noi să putem trei ok în containere. Noi ne chinuim cu frigul, cu iarna, cu baie afară și domnul primar stă la căldură”. Daniel vine zilnic să lucreze la container și speră ca luna viitoare să își aducă familia împreună în aceeași curte: „Ne de cineva ceva? Nu.

Guvernul a promis că ne ajută, ne-a ajutat cu 10.000 de lei și atât”.

Cât câștigă angajații primăriei din Crevedia? 

Cu 5.000 de lei a ajutat primăria din Crevedia familiile greu încercate după explozia de la stația GPL. Astăzi, la mai puțin de trei luni de la dezastru, veniturile angajaților din instituția publică s-au mărit. Primarul Florin Petre va primi de acum 16.500

de lei brut pe lună, vicele puțin peste 13.000 de lei, șoferul aproximativ 8.000 de lei, iar alți angajați în funcție de vechime pot ajunge și la 10.000 de lei. La primărie bate vântul, ca de obicei. Domnul primar era plecat pe teren în timp ce angajații își căutau de lucru.

Primarul din Crevedia, Florin Petre, încă face parte din Partidul Social Democrat, deși șeful partidului Marcel Ciolacu anunțase excluderea sa după explozia de la stația GPL, în urma căreia au murit șase oameni și zece case au fost distruse

complet.