Au venit vești triste din Germania, unde unul dintre răniții din catastrofa de la Crevedia a pierdut lupta pentru viață. Avea arsuri pe aproape jumătate din trup, iar medicii străini s-au chinuit să îl salveze, dar degeaba. Între timp, cei rămași în viață, dar fără ca se trăiesc zile de chin și se gândesc cu groază la iarnă ce stă să vină la mai bine de o lună de la explozia din Crevedia. Rănile comunei sunt tot deschise.

Viața localnicilor s-a schimbat într-o singură clipă și nu a mai revenit niciodată la ce era. În mormanul de ruine, pe gardurile negrite stau agățate fotografiile celor care și-au pierdut viața în această tragedie. Bilanțul negru a urcat luni, 2 octombrie 2023, la șase persoane ce și-au pierdut viața, în timp ce alte patru se află încă pe paturile de spital din străinătate.

De atunci și până acum în locul exploziei a rămas doar durere.

Domnul Iliescu și familia sa sunt printre cei care au scăpat cu viață din infernul de la Crevedia. Locuiau într-o vilă cu peste zece camere și avea o afacere impresionantă, însă acum totul s-a făcut scrum. „Nici nu vine câteodată să mă uit spre casă, zic că visez”, a declarat bărbatul. Trăiesc în aceeași curte, dar în trei containere amplasate de primărie și, până vor fi despăgubiți, sunt nevoiți să își ducă viața mai departe cu ce le-a mai rămas.
„Extrem de greu, extrem de greu. Din ce am avut și acuma nu avem nimic”, a mai spus localnicul. Dorm înghesuiți câte trei patru în același pat și încearcă să se acomodeze cu acest coșmar devenit parte din viața lor.

Și acum, când frigul bate la ușă, membrii familiei au început să se pregătească de iarnă. „Construim un adăpost, să fim acoperiți de zăpadă, de frig.

În astea nu se poate sta decât dacă avem ceva acoperit. Deocamdată nu se știe nimic, încă nu se gândesc la despăgubiri”, a declarat domnul Iliescu, pentru NEWSTIME.

Containerele improvizate în Crevedia au început să se destrame 

Nici bine nu au fost montate, că locuințele improvizate au început deja să se destrame. Oamenii sunt nevoiți acum să scoată bani din buzunar pentru containerele ce nici nu le aparțin.

Citește și: Încă o persoană a murit în urma exploziei de la Crevedia. Cea de-a șasea victimă avea arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului

„Da, am și acoperit, cu frică să nu plouă, că ele uitați cum se mișcă. Sunt făcute la normă și aduse să ne închidă gura. Noi ne mai punem ceva, dar sunt ăștia micii pe care trebuie să-i duc și la școală, vă dați seama, pe iarnă? Ne luăm de la gura noastră, le facem lor, să nu

simtă durerea pe care o simțim și noi”, a mai spus bărbatul.

Optzeci și unu de persoane s-au constituit parte civilă în dosarul deschis, iar suma totală a despăgubirilor cerute se ridică la 8.510.000 de euro, însă până acum nimeni nu a mișcat un deget.