A venit momentul audierilor pentru patronii stației GPL care a explodat la Crevedia., numai că niciunul dintre cei doi, nici măcar fiul primarului din Caracal, nu a venit singur la ora programată și au fost aduși cu mandat. În cursul zilei de marți, administratorii stației GPL care funcționa clandestin au fost chemați de procurorii Parchetului General. Primul care a ajuns la audieri, dar adus cu mandate, a fost Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal.

Momentan, dosarul deschis de Parchetul General în acest caz este in rem, adică se cercetează doar faptele și nu există încă niciun suspect. Reporterul Claudia Costandiș o oferit toate detaliile în jurnalul NEWSTIME.

„În urmă cu aproximativ o oră patronii stației GPL care funcționa ilegal, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă au ajuns la audieri. Deși din primele informații ar fi trebuit să vină singuri în jurul orei 16, ei bine, ei au venit cu mandat de aducere trei ore mai târziu.

Deși este prima lor apariție publică, cei doi nu au făcut nicio declarație în fața camerelor de filmat. Cu toate acestea, ei vor da ore bune cu subsemnatul în fața procurorilor de la parchetul general, unde vor trebui să explice cum a funcționat timp de mai bine de trei ani în ilegalitate acel punct GPL și cum a mers cu toate acele nereguli care au dus de altfel și la catastrofa care s-a produs la Crevedia.
De asemenea, în raportul preliminat prezentat chiar de Raed Arafat se arată că patronii nu au ținut cont nici măcar de amenzile pe care le au primit înainte de 2020 de la pompierii ISU Dâmbovița, unde au fost constatate de asemenea mai multe lucruri care erau în neregulă și lucruri pentru care a fost și ridicată autorizația de funcționare. 
Potrivit unor surse judiciare, procurorii intenționează să-i pună sub acuzare pe cei doi patroni pentru infracțiunea de ucidere din culpă”, a
declarat reporterul NEWSTIME. 

Locuitorii din Crevedia sunt revoltați, după ce și-au pierdut casele și familiile: „Aș fi preferat să rămân pe drumuri și tată să fie în viață” 

Marți, Răzvan l-a condus pe tatăl său pe ultimul drum. Bătrânul a fost ars pe o suprafață mare din corp după ce a intrat în casa care ardea ca o torță pentru a-și salva cele două fiice și soția blocată în interior.

„Ne e greu tuturor și mai greu de atâta nu poate să fie pentru nimeni. Aș fi preferat să rămân pe drumuri și tată să fie în viață”, a declarat fiul victimei. Acum, fiul cere să se facă dreptate, iar cei vinovați să plătească: „Vă rog frumos să vă faceți dreptate, să vă arătați demnitatea de om pe care trebuie să o respectați”.

Citește și: El este Valentin, a patra victimă a exploziei din Crevedia! Era șoferul de pe cisterna cu GPL: „După ce a explodat, el a avut puterea și a sunat-o pe soția lui”

Același lucru le cer și ceilalți locuitori din Crevedia, care fie au rudele în spital, fie au rămas fără un acoperiș deasupra capului. „N-ai cum să spui ca primar că tu nu știai, când tu treci zilnic de cinci, șase ori pe aici. Fii bărbat, fii om și asumă-ți! Considerăm că este unul dintre cei vinovați pentru tot ce se întâmplă. A pus comuna Crevedia pe harta rușinii din România. Sunt atâtea zile de când s-a întâmplat explozia și nu e nimeni tras la răspundere. Vă vine să credeți în ce țară trăim?”, a declarat un locatar.

Explozia din Crevedia a făcut până acum cinci victime. Ultima s-a stins din viață marți, 5 septembrie 2023, fiind vorba despre unul dintre muncitorii nepalezi care erau cazați la punctul GPL în momentul tragediei.

„Chiar în această dimineață, încă una dintre victimele exploziei de la Crevedia s-a stins din viață. Este vorba despre unul dintre muncitorii nepalezi care erau cazați la acel punct GPL în momentul în care a avut loc explozia. Tot astăzi familia uneia dintre victime și-a condus tatăl pe ultimul drum”, a adăugat  reporterul Claudia Costandiș.