Bilanțul catastrofei de la Crevedia devine tot mai negru de la o zi la alta. Este vorba despre șoferul de pe cisterna cu GPL, care trebuia descărcată. Bărbatul s-a stins din viață luni, fiind a patra victimă a catastrofei. Deși era conștient în urma exploziei, starea lui de sănătate s-a degradat rapid. „Nu-mi vine să cred că i s-a întâmplat lui, la cât de calculat era”, a declarat o rudă a bărbatului.

Citește și: Stațiile GPL din Capitală pot fi adevărate bombe cu ceas! Multe dintre ele sunt chiar lângă școli, grădinițe sau locuri de joacă

Un om calculat profesionist și experimentat, așa îl caracterizau cunoscuții pe Luigi Valentin, șoferul de pe cisterna încărcată cu GPL, care a încetat luni din viață. Lucra de 25 de ani ca șofer și de aproape cinci la compania lui Ionuț Doldurea.

Se afla în timpul programului de muncă în momentul în care a avut loc explozia de la Crevedia. Ar fi încercat să mute gazul din cisterna pe care o conducea într-o altă cisternă cu ajutorul unui alt angajat de la stația GPL, care funcționa clandestin.

La doar câteva minute după deflagrație, Luigi a fost surprins stând pe o targă, ținându-și capul în mâini și așteptând să primească ajutor medical.

Deși avea arsuri pe o mare suprafață din corp, nimeni nu ar fi crezut atunci că nu va supraviețui.

„După ce a explodat depozitul ăla acolo, el a avut puterea și a sunat-o pe soția lui. A sunat-o la telefon și i a zis că a bubuit depozitul aici, a luat făcut tot, sunt ars, nu mai pot. Am tot sperat, am zis că poate, poate reușim îl punem cât de cât pe picioare.

Nu va mai fi cine a fost, dar măcar să fie viață”, a mărturisit vărul victimei, pentru NEWSTIME.

Șoferul de pe cisterna cu GPL din Crevedia a lăsat în urmă o soție și doi copii 

Din nefericire, la scurt timp după ce a ajuns la spital, șoferul a intrat în comă și nu s-a mai trezit. Potrivit medicilor, el avea arsuri pe 95% din suprafața corpului și căile respiratorii afectate.

Îngenuncheați de durere, membrii familiei vor și ei să afle cum de Luigi Valentin a fost trimis la o stație GPL închisă și fără autorizație de securitate la incendiu în acea zi. Luigi Valentin a lăsat în urmă o soție îndoliată și doi copii.

Citește și: Dezastrul de la Crevedia a mai ucis un om. Bărbatul era din Nepal și avea 34 de ani

„Știam de la el de fapt că și acolo este un depozit, unde ei mergeau plătit și lăsau din marfă, mai descărcau acolo și veneau alți colegi de-ai lor. Nicidecum nu știam că e închisă stația, probabil nici ei nu știau”, a adăugat vărul victimei. 

Cum vor fi despăgubiți oamenii care au suferit pierderi în urma exploziei din Crevedia 

Între timp, avocații firmei care deținea punctul GPL ce funcționa ilegal au venit la primăria din Crevedia pentru a discuta cu persoanele care au suferit pierderi în urma exploziei.

„Urmează ca noi să îi contactăm pe oameni și să avem discuții particulare cu fiecare în parte, să se facă vizite de către specialiști la fiecare gospodărie. Practic, angajamentul nostru este să remediem absolut integral. Oferta noastră este că reparăm absolut tot, dacă e cazul reconstruim de la zero, după cum va vrea fiecare în parte”, a declarat un avocat.

Fiecare persoană păgubită a primit un formular ce trebuie completat cu datele personale și ce bunuri a pierdut. Temerea celor rămași fără un acoperiș deasupra capului este însă că valoarea despăgubirilor va fi cu mult sub agoniseala lor de o viață, ce le-a fost distrusă într-o clipă. Momentan autoritățile nu au făcut o estimare a valorii pagubelor materiale, însă familiile persoanelor rănite sau decedate în urma exploziei sunt hotărâte să ceară despăgubiri morale de sute de mii de euro în instanță.