Fiica și ginerele celor doi soți care au murit în explozia devastatoare de la Crevedia îi acuză pe polițiști că i-ar fi bruscat, iar bărbatul susține că ar fi fost încătușat și lovit. Asta pentru că au îndrăznit să fie neascultători și să filmeze dezastrul din propria locuință.

Oamenii legii nu au motivat o astfel de interdicție, în schimb îl acuză pe ginerele îndoliat și cu casa făcută praf că ar fi fost recalcitrant.

Între timp, alte dezvăluiri aruncă în aer ancheta de la Crevedia.

„M-a pus cu fața pe aia, când m-am săltat de acolo aveam pietre în față, cu piciorul pe cap. Ce mă, sunt un infractor, ce sunt?”, a spus ginerele victimelor.

Ginerele și fiica soților morți la Crevedia, păziți în propria curte: „Ne-a spus să nu cumva să mișcăm ceva sau să furăm. Deci de la noi din curte să furăm ceva”

Fiica și ginerele celor doi soți care au pierit în iadul de la Crevedia povestesc că s-au dus la gospodăria grav afectată de explozie să hrănească animalele care au rămas ale nimănui. Nu au fost lăsați să intre singuri în curte, ci i-a însoțit un pompier, care a avut o pretenție cel puțin bizară.

Oana Barbu, fiica soților morți: „Ne-a spus să nu cumva să scoatem telefonul să filmăm, că există riscul de explozie și să nu cumva să mișcăm ceva sau să furăm.

Deci de la noi din curte să furăm ceva.”
Pompier: „Am înțeles că șeful meu v-a zis că nu este ok cu telefonul și că i-ați promis că nu veți filma. De ce filmați?”
Oana Barbu: „De ce filmez? Păi ce ați spus dumneavoastră. Nu furam nimic, nu mișcăm nimic. Credeți că mai putem să aducem părinții înapoi?! Ne- au murit ambii părinți.”

Dar cum nu a cedat nimeni, au fost chemate întăriri, iar agenții de poliție nici nu ar fi stat de vorbă cu cei doi.

Citește și: Oana, fiica soților morți în Crevedia, s-a întors în casa părintească alături de soțul ei! S-au ales cu dosar penal: „Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți”

„N-a vorbit cu mine, n-a vorbit nimic, m-a luat, m-a pus jos, m-a încătușat, m-a dus la post.

Până la post mi-am luat câțiva pumni și așa, mi-a dat o amendă maximă, nu știu nu știu ce amendă, nu știu ce valoare are. Mi-a făcut dosar penal pentru ultraj”, a mai spus bărbatul.

„Probabil vor să nu filmăm ceva, nu știu, urme de la sau bucăți din cisternele care au fost acolo sau probabil mai e ceva, un mister la locul unde s-a produs accidentul, probabil e ceva acolo care nu vor să iasă la iveală”,

crede fiica celor doi bătrâni care și-au pierdut viața.

Cei de la IPJ Dâmbovița ne transmit că bărbatul ar fi devenit recalcitrant, iar la secția de poliția ar fi înjurat și din acest motiv l-ar fi amendat. Cât despre acuzațiile fiicei celor doi morți, care spun că agenții ar fi bruscat-o, IPJ Dâmbovița a dispus verificări.

Fost angajat al familiei Doldurea, acuzații serioase: „Nu le verifica, dă-i că merge. Pe el îl interesau numai banii”

Între timp, ancheta catastrofei înaintează greoi, dar vin alte mărturii despre bomba cu ceas care a existat în Crevedia cu voia tuturor. Un fost angajat al familiei Doldurea din Caracal a povestit că a lucrat la una dintre stațiile GPL și acuză că ilegalitățile erau la ordinea zilei, nu doar în locul în care s-a produs explozia, ci peste tot unde respectiva firmă avea afaceri cu gaz.

„Avea butelii defecte. Erau și defecte, dar le mai reparau. Păi dacă mie, când am pus mâna pe un robinet mi-a rămas robinetul în mână și știți cum era, parcă era fântână arteziană. Nu le verifica, dă-i că merge. Pe el îl interesau numai banii și știți că de rău ardea gazul?!”, a dezvăluit muncitorul Cristian Pane.

Citește și: Dotările fac diferența între viață și moarte. Centrul de arși din Timișoara, salvator, dar insuficient: „Necesarul la nivel național este unul mult mai mare”

Omul povestește că a văzut cu ochii lui ce n-ar vrea să mai vadă vreodată. La fel de multe ilegalități, acuză oamenii, s-ar fi derulat și în stația unde s-a produs explozia devastatoare, care ar fi funcționat fără opreliști chiar și după ce autorizația a fost retrasă.

„El tot a continuat, tot a continuat să aducă. Veneau numai cisterne mari acolo. Era închis dar întotdeauna circulau cisternele acolo, erau în permanență. Vă dați seama că făcea omul ce voia. Cine avea tupeu să se ducă la el în curte? Noi, toată localitatea asta, cred că noi am stat și trăim, am trăit cu o bombă, noi am trăit cu bomba în sat”, a spus terifiată o localnică din Crevedia.

În Crevedia încă se strâng probe, atât din casele oamenilor distruse de suflul exploziei, cât și pe câmp, acolo unde au zburat bucăți din cisterna care a sărit în aer.

„Ca să vă imaginați cât de puternic a fost suflul exploziei, la aproape doi kilometri de locul tragediei, pe acest câmp, a fost proiectată una dintre cisternele explodate”, a transmis Adina Iliescu, reporter Kanal D.

Cinci zile au trecut și, deocamdată, anchetatorii nu arată pe nimeni cu degetul și nimeni nu se consideră vinovat, moral măcar, pentru infernul care s-a dezlănțuit în Crevedia. Deocamdată e pedepsit primarul, dar nu prea aspru. Marcel Ciolacu spune că îl va exclude din partid, după ultimele lui declarații.

„Un primar care n-a știut și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales, nu are ce căuta în PSD”, a transmis oficialul.

Edilul din Crevedia nu a mai vrut să stea de vorbă cu noi, doar ne-a făcut cu mâna din mașina cu care a demarat în trombă.

Pe de altă parte, procurorii militari au descins la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, ca să ridice mai multe documente. Anchetatorii trebuie să stabilească cine ar fi trebuit să se asigure în toți acești ani că activitatea stației e suspendată cu adevărat, nu doar pe hârtie.