Stațiile GPL din Capitală nu numai că sunt amplasate prea aproape de blocuri, dar multe dintre ele sunt chiar lângă școli, grădinițe sau locuri de joacă. La fel a fost și stația GPL din Crevedia. Explozia de acolo a distrus grădinița care se afla în apropiere. Prefectul promite că toate stațiile cu butelii care nu respectă distanțele vor fi închise. Imaginile dezastrului de la Crevedia sunt mărturie și acum, la nouă zile de la explozie, că stațiile GPL pot fi bombe cu ceas.

Grădina aflată în imediata vecinătate s-a dezintegrat pur și simplu, doar faptul că erau în vacanță i-a ferit pe copii de primejdie. Stații GPL sunt însă în Capitală chiar la o aruncătură de băț de parcuri. Părinții care își însoțesc micuții la locul de joacă recunosc că îi lasă cu teamă.

„Nu îmi place cu gazul ala acolo. Eu zic că e foarte risc”, „Se simte miros de gaz.

Când am trecut eu cu copiii mirosea foarte tare a gaz”,
au recunoscut părinții. Dacă stația are toate avizele necesare este deocamdată un minister. Potrivit normelor, ar trebui să fie la o distanță de cel puțin patruzeci de metri între butelia de gaz și blocuri.

Citește și: Tragedia de la Crevedia a mai răpit o viață! Victima avea arsuri pe 95% din suprafața corpului 

„Această stație GPL se află la o distanță de nici măcar zece metri față de intrarea în bloc, ba mai mult, în apropiere se află și un loc de joacă, la o distanță de maximum douăzeci de metri, care este mai mereu plin de copii”, a declarat reporterul NEWSTIME. Echipaje de la Inspecția Teritorială a Muncii au făcut o vizită patronului stației. La o inspecție rapidă au observat deja nereguli.

Șoferii care au autoturisme ce funcționează pe gaz închid ochii în fața pericolului.

„Cred că cei care sunt plătiți pentru controale trebuie să fie mai îngrijorați decât mine. Eu plătesc taxe mi se pare normal să fiu liniștit, nu?”, „La noi în țară totul merge prost, nu numai GPL-ul”, au declarat șoferii.

Stațiile GPL din Capitală, amplasate mult prea aproape de blocuri, spitale sau grădinițe. Bucureștenii sunt îngrijorați 

Din cele 380 de stații GPL din București, 60% reprezintă un risc deoarece se află mult prea aproape de blocuri, spitale, școli sau grădinițe.

Citește și: Martorul cheie de la Crevedia a murit! Bilanțul victimelor a ajuns la 3 morți și 55 de răniți

„Sunt foarte puține stații care au toate documentele legale pentru a funcționa. Avem închise definitiv două stații, una dintre acestea fiind și neutralizată, în sensul că proprietarul a fost somat să ridice rezervorul de pe amplasament”,

a declarat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei. 

Exemplu este și o stație din Sectorul 3, unde pompierii au intervenit seriile trecute din cauza scurgerilor de gaz. Stația se află la aproximativ 150 de metri de un liceu și o școală, deși temporar a fost închisă de autorități, pericolul încă este în aer, spun oamenii.

Până acum, peste 200 de stații de alimentare cu GPL, benzină și motorină din Capitală au fost verificate de autorități. Controalele vor continua până în octombrie.