Doi frați din Craiova s-au crezut protagoniști în filmele de acțiune și au dat un jaf uluitor într-un magazin de bijuterii, de unde au furat aur și argint în valoare de aproape un milion de lei. Indivizii au fost prinși după o lună de căutări, în timp ce încercau să fugă din țară de pe Aeroportul Henri Coandă din București, dar polițiștii n-au reușit să mai recupereze nici măcar un leu din prejudiciu.

Jaful petrecut la începutul lunii septembrie a fost gândit la nivel profesionist, cred anchetatorii. Individul în vârsta de 35 de ani și sora sa de 32 au dat lovitura imediat după miezul nopții.

Citește și: Furturile din magazine au atins apogeul în Anglia! Lucrătorii comerciali nu mai fac față hoților

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul în care bărbatul, după ce mută un perete exterior din rigips, pătrunde printr-un dulap își de seama că senzorii de alarmă s-ar putea activa, așa că hoțul,

mascat și cu lanterna ținută în gură, se trântește pe burtă până la rafturile cu bijuterii. Scenele par desprinse dintr-un film celebru de acțiune. În tot acest timp, sora lui stă de pază afară și se asigură că nu trece nimeni prin zonă cu sacii plini de bijuterii în valoare de 800.000 de lei. Cei doi s-au făcut nevăzuți în mai puțin de trei minute.

Cei doi frați nu se aflau la primul lor jaf 

Hoții nu ar fi la primul jaf de amploare, fapt demonstrat de modul lor de operare.  „Deși pare greu de crezut, mă aflu undeva în spatele bijuteriei. Aici este singurul perete de rigips al clădirii despre care nici măcar proprietarii nu au știut. Singurii care au părut să știe au fost chiar tâlharii, care au tăiat acest zid și astfel au reușit să fure peste 880.000

de lei de altfel”, a declarat reporterul NEWSTIME.

Tâlharii au comis jaful cu doar câteva zile înainte ca proprietarul să mute sediul magazinului în noul mall din oraș. Cei doi au fost prinși pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală în timp ce încercau să fugă din țară. Rămâne însă un mister ce anume au făcut cu banii, pentru că nici măcar un leu din prejudiciu nu a mai fost recuperat.

Indivizii au ajuns în fața magistraților. Cei doi frați au fost arestați pentru treizeci de zile.