Furturile din magazine au atins apogeul în Marea Britanie. De la mâncare, haine, cosmetice și până la lenjerii de pat, oamenii fură orice pe motiv că toate produsele s-au scumpit foarte mult anul acesta și puțini și le mai permit. Grav este că de multe ori furturile sunt însoțite de atacuri violente. Luptele au ajuns la ordinea zilei în unele magazine ale lanțului de supermarket-uri din Marea Britanie.

Citește și: Facturile și datoriile nu țin cont de problemele financiare! Tinerii din România își găsesc tot mai greu de lucru

Uneori, angajații reușesc să le facă față celor care fură, le iau produsele, îi împing afară și le blochează ușile, dar de cele mai multe ori, hoții fug cu sacoșele pline și nu vă imaginați că fură produse de lux și mâncare, ci bunuri necesare traiului de zi cu zi, dar care au devenit inaccesibile multora din cauza scumpirilor, iar politicienii cunosc foarte bine situația.

Britanicii nu își mai permit alimentele de bază 

Femei, bărbați, tinerii, vârstnici, toți sunt filmați pe camerele de supraveghere în timp ce pleacă din magazine fără să plătească ce au luat și nu mai este vorba despre dependenții de substanțe interzise ca înainte de pandemie, ci despre oameni care nu își mai permit. În timp ce guvernanții se gândesc să îi scape de pedepse pe cei care fură de foame, lucrătorilor de la supermarket li se oferă camere video corporale pentru siguranță.

Într-un lanț de farmacii a fost implementat chiar un sistem de supraveghere permanentă, prin care toți cei care intră în magazin sunt urmăriți cu atenție de către operatori.

În același timp, în mai multe supermarket-uri până și lenjeriile de pat mai scumpe, formula pentru bebeluși, mezelurile sau untul au fost securizate în cutii antifurt sau legate cu dispozitive speciale. Furturile din magazine țin pasul cu inflația, spun analiștii economici, îngrijorați și ei de puterea din ce în ce mai mică de cumpărare a oamenilor.