Luna aprilie a început cu temperaturi mult mai ridicate în comparație cu maximele normale ale perioadei în care ne aflăm. Iată însă că la doar câteva zile după ce în cea mai mare parte a țării am avut temperaturi aproape de pragul caniculei, fiind înregistrate chiar și 32 de grade în Capitală, acum România este lovită din plin de un val de frig.

Nu doar temperatura din termometre se modifică! Meteorologii avertizează că în multe dintre județele țării vom avea parte de ploi însemnate cantitativ și chiar de vijelii extrem de puternice.

Cu puțin timp în urmă, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben care a intrat în vigoare astăzi la ora 10:00 și care va rămâne în vigoare până sâmbătă, la ora 09:00. Vremea se schimbă semnificativ, astfel că în special nopțile vor fi friguroase, iar în zonele montane și deluroase poate apărea pe alocuri chiar și bruma. La altitudini mai mari de 1500 de metri precipitațiile pot să-și facă simțită prezența și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În paralel este valabilă și o altă avertizare a meteorologilor, de vând puternic, care a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00 și care este în vigoare până la ora 21:00. Codul galben de vânt vizează județele Mehedinți, Olt, Teleorman, Ilfov, Giurgiu și Capitala, unde sunt anunțate rafale de vânt de 55-65 de km/h. În unele locuri, viteaza vântului poate ajunge chiar și la 70 de km/h.

Citește și: VIDEO Furtuna Renata ne aduce frig și vijelii în România! Temperaturile se schimbă drastic

Potrivit prognozei meteorologilor, frigul nu părăsește România nici săptămâna viitoare. Perioada 22-29 aprilie aduce temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile intracarpatice, în vestul și nord-vestul țării. În celelalte regiuni, mercurul din termometre va urca până aproape de valorile normale pentru această perioadă a anului.