Vara timpurie ține doar două zile. Vremea se va schimba brusc, va schimba macazul cși ne va surprinde cu temperaturi sub 15 grade. În plus, furtuna Renata, care face ravagii în Europa în aceste zile, s-ar putea îndrepta spre România. Aduce cu ea un aer destul de rece, vijelii și vânt puternic. Cu detalii despre acest subiect a venit Adrian Jătăreanu, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Se anunță scăderi drastice de temperaturi în România! Șefa ANM: „Posibil spre 0, chiar -1 grad”

„În următoarele zile vom trece de la tricouri la geci de iarnă, cel puțin asta spun meteorologii. De miercuri încolo, vremea se răcește în mai toată țara, însă vom resimți frigul cu adevărat abia de joi, pentru că atunci temperaturile în mare parte din țară vor scădea chiar și cu 15 grade Celsius. De exemplu, la Brașov am avut astăzi (n. red. luni, 15 aprilie) o maximă de 27 de grade, joi mercurul din termometre nu va trece de 8 grade Celsius.

În București, în următoarele trei zile, temperaturile vor scădea cu 15 grade, iar la Iași vor scădea cu 20 de grade Celsius. Vom avea parte în mai toată țara de ploi însemnate cantitativ. La munte, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, dar și vântul va sufla cu putere și va intensifica această senzație de frig. În plus, meteorologii spun că pe crește ar putea să apară și viscolul.

Temperaturile se vor menține scăzute până spre sfârșitul săptămânii, iar meteorologii spun că noaptea ar putea să coboare chiar sub pragul de îngheț”, a declarat reporterul NEWSTIME.