Vremea extremă a făcut prăpăd în sudul Statelor Unite. Tornade și furtuni severe, cu vijelii de 185 de kilometri pe oră, au lovit Louisiana, Texas și zonele învecinate și au provocat moartea unui om. Peste 130 de mii de locuințe sunt fără energie electrică, multe case au fost aproape complet distruse iar în orașele complet inundate autoritățile au dat ordin de evacuare.

O tornadă cu rafale de 185 de kilometri pe oră a măturat statul american Louisiana.

Vijelia a rupt liniile electrice în orașul Lake Charles și a smuls acoperișuri, lăsând în urmă dezastru. Peste 30 de milioane de americani se află sub avertismente de fenomene meteo extreme, alți 13 milioane sunt afectați direct de inundațiile provocate de furtuni. Ploaia a căzut din cer în valuri.

În New Orleans au curs alertele de pericol, iar oamenii au primit ordine de evacuare. Louisiana este adesea lovită de furtuni devastatoare, care transformă străzile în râuri, cum s-a întâmplat și de data aceasta.

Șoferii care nu au avut curajul să înfrunte apele au căutat locurile cele mai înalte ca să își salveze vehiculele. Pentru casele lor, în schimb, nu au mai putut face nimic. Cele mai mari distrugeri sunt lângă localitatea Slidell, unde copacii au blocat autostrada, iar din multe case abia dacă au mai rămas câteva ziduri. Mai multe persoane au fost transportate la spital cu multiple răni.

În Mississippi cel puțin o persoană și-a pierdut viața. 136 de mii de locuințe sunt fără curent electric. În Port Arthur o tornadă de categoria EF 2 a pus la pământ clădiri și arbori pe o distanță de aproape patru kilometri. Oriunde vezi cu ochii e dezastru.

Situația este la fel de gravă în Texas, unde un alt vârtej a adus pagube semnificative.

Meteorologii au lansat aici peste 90 de alerte de furtuni cu vijelii și ploi torențiale în mai puțin de 24 de ore.