Prăbușirea podului din Statele Unite a iscat o avalanșă de teorii. Deși autoritățile americane sunt de părere că a fost doar un tragic accident, internetul vuiește de conspirații halucinante. Mulți sunt de părere că am asistat de fapt la un eveniment „lebăda neagră”.

După prăbușirea dramatică a podului din Baltimore, teoriile conspirației au explodat în mediul online. În timp ce mulți cred că incidentul halucinant a fost un atac terorist, sunt specialiști care asociază imaginile dezastrului cu un eveniment deliberat.

Expresia pe care teoreticienii conspirației o folosesc pentru a descrie distracția publicului de la comploturi nefaste a fost populară online după ciocnire. Printre cei care susțin această teorie se află și fostul consilier pentru securitate națională a lui Donald Trump.

Cu alte cuvine, o „lebădă neagră” este un eveniment cu totul neașteptat, care poate perturba dramatic istoria. Ziarul american Politico a întocmit o listă cu câteva posibile astfel de evenimente șoc, care ar putea da peste cap alegerile din Statele Unite în 2024.

Acestea ar fi izbucnirea unui război între Statele Unite și China, un atentat asupra unuia dintre candidați și chiar o apocalipsă digitală. Andrew Tate se află și el printre cei care vorbesc despre iminența unui astfel de eveniment în mediul online.

În Statele Unite se vorbește tot mai intens despre apariția unei „lebede negre” înainte de alegerile cruciale din luna noiembrie. Oficialii americani nu cred însă că accidentul din Baltimore este legat de teroriști sau provocat intenționat.

În tot acest timp, oficialii americani au anunțat că au recuperat trupurile a doi dintre muncitorii dispăruți după ce podul s-a prăbușit. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, căutările au fost oprite temporar. Se crede că alți patru muncitori s-ar afla printre victimele dezastrului.