Liderul clanului Duduianu, zis Anaser, a fost arestat în Statele Unite, după ce ar fi furat sute de mii de dolari de la americani cu venituri reduse. În total, 48 de români au ajuns în custodia autorităților federale, sub acuzația că ar fi clonat mai multe carduri sociale ale unor mame. Cel care apare în imagini înconjurat de palmieri și la volanul unor bolizi de lux este nimeni altul decât Florin Duduianu, zis Anaser, unul dintre principalii lideri ai clanului Duduianu, care figura de ani buni pe lista celor mai căutate persoane de Poliția Română.

Odată ce a ajuns peste ocean, Anaser nu a scăpat de vechile obiceiuri și a fost arestat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, după ce și-ar fi construit averea pe spatele oamenilor nevoiași.

Citește și: Ce spunea Anaser Duduianu, înainte să fie arestat în Los Angeles! Interlopul nega acuzațiile din dosar: „Mă chinui până când va ajunge pe mesele de la CEDO”

Cu poliția nu a colaborat banda condusă de Duduianu, însă este bănuită că ar fi instalat dispozitive de skimming în magazine și ar fi profitat de vulnerabilitatea sistemului. Mai exact, ar fi clonat sute de carduri fără cip, destinate familiilor cu venituri mici. Cu ajutorul acestora, mamele lipsite de sprijin cumpărau inclusiv lapte praf pentru copii. Totul era atât de bine pus la punct încât proprietarii cardurilor nu își dădeau seama de fraudă decât în momentul în care ajungeau la casa de marcat și constatau că nu mai au bani.

Pe fiecare card era alocată suma de 900 de dolari, bani cu care victimele abia supraviețuiau.

„Potrivit anchetatorilor, odată ce cardurile sociale erau clonate, hoții cumpărau alimente, dar și produse pentru bebeluși, pe care ulterior le exportau în Mexic”, a declarat reporterul NEWSTIME.

Anaser Duduianu era căutat de ani buni de autoritățile române

Operațiunea Mamut a început încă din iunie anul trecut, când polițiștii federali au intrat pe fir.

48 de membri ai rețelei criminale au fost arestați abia acum de către autoritățile americane, în frunte cu Florin Duduianu, un personaj controversat în lumea interlopă. Duduianu era căutat de ani buni de autoritățile române, după ce alături de alți indivizi ar fi jefuit mai mulți lăutari, cărora le-ar fi perceput taxe de protecție sau i-ar fi pus să cânte la diverse evenimente. Printre victime se numără și Florin Salam, de la care interlopii ar fi obținut nu mai puțin de 200.00
de euro, spun procurorii.

Liderul Duduienilor a fost condamnat în țară, însă ar fi reușit să scape ca prin urechile acului, s-ar fi refugiat ilegal pe teritoriul Statelor Unite și ar fi ajuns în vizorul agenților americani, după ce ar fi fost implicat în diverse infracțiuni. Cu toate astea nu s-a sfiit niciodată să își etaleze viața luxoasă pe rețelele de socializare. Între timp, autoritățile americane au reușit să recupereze din banii furați până la 150.000

de dolari, dar și aproximativ 500 de carduri. Potrivit presei de peste ocean, anul trecut, California a pierdut aproximativ 108 milioane de dolari din cauza unor astfel de operațiuni de schimb.