Deși autoritățile din România l-au dat în urmărire internațională, fiul celebrului om de afaceri Sever Mureșan trăiește liniștit în Italia. Tânărul de 33 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru că a condus băut și a distrus douăsprezece mașini într-un cartier din Brașov. Inculpatul spune că nu a fugit din țară, iar polițiștii români ar avea inclusiv adresa din Sardinia, acolo unde s-ar fi mutat de anul trecut.

Acestea sunt imaginile care l-au făcut celebru pe fiul afaceristului Sever Mureșan în aprilie 2021.

Citește și: Ce spunea Anaser Duduianu, înainte să fie arestat în Los Angeles! Interlopul nega acuzațiile din dosar: „Mă chinui până când va ajunge pe mesele de la CEDO”

Adrien Mureșan urcase băut la volanul mașinii sale, deși nu avea permis și a distrus douăsprezece autoturisme parcate.

După finalizarea anchetei, Curtea de Apel Brașov a decis ca tânărul de 33 de ani să stea trei ani în închisoare. „Într-adevăr, în ziua respectivă am consumat o sticlă de alcool într-un timp foarte, foarte scurt”, a declarat bărbatul.

Pentru că Mureșean Jr. nu se afla în România la momentul publicării sentinței, autoritățile l-au dat în urmărire internațională, dar bărbatul de 33 de ani spune că nu ar fi fugit din țară și că polițiștii români știu exact unde se află.

„Dacă sunt fugitiv, sunt dispărut. De la început eu am comunicat domiciliul meu din Sardinia, cu cartea mea de identitate din Italia, absolut toate documentul”, a adăugat tânărul de 33 de ani.

Adrien Stephane Mureșan locuiește în Italia, unde nu are nicio restricție 

Adrien Stephane Mureșan spune că și-a cumpărat casa din Sardinia anul trecut, cu mult timp înainte ca magistrații din Brașov să anunțe decizia de condamnare la închisoare. Tot peste hotare a aflat și despre mandatul de urmărire

internațională, emis de autoritățile române. „La patru zile după acea condamnare, am primit condamnarea pentru arestare european, motiv pentru care m-au contactat autoritățile italiene. Au făcut verificare în ultimele 24 de ore, 48 de ore maxim, iar apoi și procurorul și judecătorul au alinat eliberarea mea pe loc pentru că nu există niciun fel de motiv să fiu reținut”, a mai spus Mureșan.

Așa că viața lui Mureșan Jr.

continuă fără interdicții în Italia. „Eu în continuare am câteva afaceri în România, dar în Italia sunt director comercial de export la o societate de construcție. Eu n-am niciun fel de restricție să părăsesc teritoriul Italiei, deși nu se pune problem să nu pot părăsi Italia”, a adăugat acesta.

Proprietarii celor douăsprezece mașini distruse de Mureșan Jr. ar fi primit bani pentru reparații din partea firmelor de asigurare.

Omul de afaceri spune că inclusiv el a oferit păgubiților compensații financiare pentru daunele produse.