Fazele lunii septembrie 2023: Când avem Lună Plină și Lună Nouă? Luna trece prin diferite faze in timpul ciclului sau lunar, iar acestea sunt rezultatul poziției relative a Lunii fata de Soare si Pământ. În luna septembrie 2023 vom avea parte de patru faze ale Lunii: Ultimul Pătrar, Luna Nouă, Primul Pătrar și Luna Plină!

Citește și: Horoscop dragoste august 2023: Urmează o perioadă perfectă pentru aceste zodii! Ce ne spun astrele?

Luna Plină din septembrie este cunoscută sub denumirea de „Luna Plină a recoltei”, deoarece este luna plină cea mai apropiată de echinocțiul de toamnă. În emisfera nordică, Luna Plină a Recoltei răsare foarte curând după apus, oferind multă lumină strălucitoare fermierilor care își recoltează recoltele de vară.

Fazele lunii septembrie 2023: Când avem Lună Plină și Lună Nouă?

Luna Plină pentru septembrie va avea loc mai târziu în această lună, mai exact vineri, 29 septembrie. Luna Nouă are loc aproape de mijlocul lunii, pe data de 14 septembrie.

1. Ultimul Pătrar: 6 septembrie 2023

2. Lună Nouă: 14 septembrie 2023

3. Primul Pătrar: 22 septembrie 2023

4. Lună Plină: 29 septembrie 2023.

„Luna Plină a recoltei” din septembrie atinge apogeul în primele ore ale dimineții zilei de 29 septembrie 2023.

Fazele lunii septembrie 2023: Luna Plină din septembrie 2023, cunoscută drept „Luna Plină a recoltei”

Luna Plină din septembrie 2023 este cunoscută drept „Luna Plină a recoltei”. Luna Plină din septembrie este un moment important, fiind renumită pentru luminozitatea și strălucirea sa, încât anumite triburi de nativi americani au numit-o chiar Luna Mare.

Luna Plină din acest an ar putea fi diferită în ceea ce privește denumirea. În timp ce Luna Plină a lunii septembrie este de obicei cunoscută sub numele de „Luna Recoltei”, dacă Luna plină a lunii octombrie se întâmplă să apară mai aproape de echinocțiu decât cea din septembrie, aceasta va lua în schimb numele „Luna Recoltei”. În acest caz, Luna plină a lunii septembrie este denumită „Luna de porumb”. 

„Luna Plină a recoltei” are o semnificație culturală majoră în multe comunități diferite, care petrec această lună plină nu doar sărbătorind recolta de toamnă, dar și luna în sine.

Cea mai cunoscută tradiție asociată cu Luna Plină a Recoltei este Festivalul de la mijlocul toamnei, sărbătorit de comunitățile chineze din întreaga lume. Este cunoscut și sub numele de „Mooncake Festival”. În noaptea cu Lună Plină, oamenii se adună cu prietenii și familia pentru a admira luna plină de strălucire, în timp ce mănâncă prăjituri de lună și beau ceai.

Există multe alte variante ale Festivalului de la mijlocul toamnei în toată Asia, inclusiv în Vietnam și alte țări din Asia de Sud-Est. Pentru majoritatea culturilor care celebrează acest moment, deserturile consumate în timpul acestui festival sunt făcute din fructe, nuci și cereale recoltate în acest sezon.

Surse: moongiant.com, almanac.com