Lună Plină august 2023: Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea noroc. Luna apare sub formă de diferite pe cer, iar acestea sunt influențate de pozițiile relative ale Soarelui, Pământului și Lunii. Luna Plină se formează atunci când Luna se află pe partea opusă a Pământului față de Soare, iar în acel moment partea apropiată a Lunii va fi complet iluminată. În luna august 2023 vor avea loc două fenomene spectaculoase, deoarece vom avea de două ori Lună Plină!

Citește și: Fazele lunii august 2023: Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă?

Luna Plină este un fenomen natural încărcat cu multă energie, motiv pentru care ne poate influența starea și sănătatea. Acest eveniment este urmat și de foarte multe superstiții și obiceiuri. În continuarea articolului urmează să vă prezentăm obiceiurile pe care trebuie să le faci când este Lună Plină pentru a avea noroc.

Lună Plină august 2023: Luna august va avea de două ori Lună Plină

Anul acesta, luna august va avea de două ori Lună Plină. Prima Luna Plină din august 2023 este numită „Luna Sturion” sau „Luna Plină a Sturionului”, după peștii primitivi care erau abundenți în lacurile și râurile Americii de Nord în timpul lunilor de vară.

Aceasta va avea loc pe 1 august 2023.

Spre finalul lunii, mai exact pe data de 30 august 2023, va apărea o a doua Lună Plină, o „Lună Albastră”. O „Lună Albastră” este atunci când avem două luni pline într-o singură lună. Această Superlună va putea fi vizibilă miercuri, 30 august 2023, și va fi cea mai mare din tot decursul anului.

Fazele lunii august 2023 sunt următoarele:

1. Luna Plină: 1 August 2023

2. Ultimul Pătrar: 8 august 2023

3. Luna Nouă: 15 august 2023

4. Primul Pătrar: 23 august 2023

5. Luna Plină sau Luna Albastră: 30 august 2023

Lună Plină august 2023: Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot anul?

Luna Plină este un fenomen despre care se spune că ne influențează viața, motiv pentru care tulburări de somn sau stări de agitație sunt mai puternice decât de obicei atunci când este Lună Plină. Luna plină are puterea de a lumina intens, atât atmosfera, cât și intuiția oamenilor.

Citește și: Horoscop august 2023: O lună plină de surprize pentru trei zodii. Viața le este dată peste cap

Este momentul potrivit pentru a schimba obiceiuri nocive și a începe activități benefice. Se spune că nopțile cu Lună Plină au semnificații aparte, chiar magice, motiv pentru care trebuie să ai grijă la obiceiurile pe care le practici în această perioadă pentru a avea noroc tot anul.

Ce trebuie să faci în serile cu Lună Plină pentru a avea noroc tot anul:

1. Cu o zi înainte de Lună Plină este bine ca plantele medicinale să fie culese, pentru că acțiunea lor terapeutică va fi mai intensă, iar ziua cu lună plină este potrivită pentru introspecție și meditație.

2. Dacă vrei ca anul tău să meargă bine în continuare, tradiția spune să pui apă într-un vas de culoare verde și lasă-l afară să fie scăldată de razele lunii. A doua zi spală-te cu apa aceea și tot răul va pleca din viața ta.

3. Psihologii recomandă să facem mai multe activități de relaxare și activități fizice în serile cu Lună Plină.

4. Femeile care nasc în perioada cu lună plină vor avea copii sănătoși și puternici. Mai mult decât atât, se spune că de-a lungul vieții nu le va lipsi nimic.

5. O superstiție legată de Luna Plină este că te poate ajuta să rămâi gravidă. Ieși noaptea și stai cât mai mult în lumina ei și pune-ți această dorință.

6. Se mai spune că Luna Plină este perfectă pentru slujbele de sănătate. Există obiceiul ca toată familia să meargă la biserică pentru ca preotul să le citească și să le atingă creștetul.

Surse: folclor-romanesc.ro, ego.ro