Fazele lunii iulie 2023: Când pică Luna Plină și Luna Nouă în a doua zi de vară? Luna Plină din iulie 2023 va cădea în semnul Capricornului, iar astrologii spun că este una dintre cele mai puternice ale anului. Acest fenomen va aduce schimbări semnificative în viețile noastre. Cunoscută și sub numele de Luna Cerbului, luna plină din iulie se numără printre super lunile anului 2023.

Citește și: Horoscop dragoste iulie 2023: Zodiile care își găsesc sufletul pereche

În seara de 3 iulie a avut loc prima dintre cele patru faze ale Lunii pentru luna iulie 2023. Aceasta va fi unul dintre cele mai impresionante evenimente astronomice ale anului, în care Luna a avut o strălucire intensă.

Fazele Lunii reprezintă diferitele forme în care Luna apare pe cer în funcție de poziția sa în raport cu Pământul și Soarele.

Pentru a înțelege corect fazele Lunii, trebuie să luăm în considerare orientarea a trei corpuri cerești: Soarele, Pământul și Luna. În luna iulie 2023 vom avea parte de patru faze ale Lunii. Iată care sunt acestea și când au loc!

Cele patru faze ale Lunii în iulie 2023. Pe ce dată pică? 

1. Luna Plină Iulie 2023: Luna Plină în Capricorn marchează ziua de 3 iulie, dar vor fi afectate și zilele de 4 și 5 iulie.

Se va pune accentul acum pe dragoste și pasiune. Pe 9 iulie avem ultimul pătrar cu Luna în Pești. Este unul dintre cele mai bune momente din punct de vedere energetic, motiv pentru care se va simți o schimbare care va dura aproximativ trei zile înainte și după acest eveniment astral.

Citește și: Ce semnificație are ascendentul în zodiacul european? Iată cum se calculează

2. Ultimul Pătrar Iulie 2023: Acest fenomen are loc pe 10 iulie 2023 și se produce la șase zile după Luna Plină. Când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar.

3. Luna Nouă Iulie 2023: Are loc pe 17 zile, la șapte zile după Ultimul Pătrar, când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută.

4. Primul Pătrar Iulie 2023: Se produce la șapte zile după Lună Nouă, pe data de 26 iulie. În acest moment, Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta).

Surse: catine.ro, kanald.ro