Ce semnificație are ascendentul în zodiacul european? Ascendentul este notat de obicei în astrograme cu prescurtarea ASC.

Chiar dacă majoritatea persoanelor au auzit despre acesta, puțină lume cunoaște cu adevărat care este semnificația ascendentului. 

Ce semnificație are ascendentul în zodiacul european?

Ascendentul este reprezentat printr-o linie ascedentală care este pe cercul astrogramei și se continuă în partea opusă, către vest, cu linia descendentului.

Ascendentul influențează aspectul fizic al nativului.

Astfel, prima impresie pe care persoana respectivă o are asupra altor oameni este influențată de către ascendent.

Citește și: Mercur în Taur, în aprilie 2023: Cum sunt zodiile afectate?

Ascendentul nu influențează doar aspectul fizic, ci și atitudinea pe care le are nativul atunci când de confruntă cu anumite situații. Astfel se poate spune că ascendentul unei persoane influențează inclusiv modul în care nativii acționează atunci când trebuie să ia anumite decizii majore.

Cum se calculează ascendentul în zodiacul european?

Ascendentul este zodia care răsare în momentul în care o persoană se naște. Astfel, dacă o persoană este născută de dimineață, mai exact la răsăritul soarelui, ascendentul va fi același ca semnul zodiacal al nativului.

În celelalte cazuri, ascendentul personal se calculează în funcție
de numărul de ore care au trecut de la răsăritul soarelui și până în momentul venirii pe lume a persoanei respective.

Citește și: Horoscop mai 2023. Află ce îți rezervă astrele în ultima lună de primăvară

Pentru aflarea ascendentului corect, ora nașterii unui nativ trebuie să fie exactă. O simplă eroare de 10 sau 15 minute poate face ca ascendentul să fie interpretat greșit să fie încadrat eronat într-o zodie.

Există anumite persoane care nu își cunosc cu exactitate ora nașterii. Totuși, există în mediul online mai multe platforme care pot calcula automat ascendentul, chiar dacă ora exactă a nașterii este cunoscută, sau nu.

Totuși, de foarte multe ori, atunci când ora exactă nu este cunoscută, natura ascendentului poate să fie aproximativă. De asemenea, pentru aflarea exactă a ascendentului, este important și locul nașterii, nu doar ora venirii pe lume.