Eclipsă de soare aprilie 2023.

Anul 2023 aduce pe cer patru fenomene astronomice deosebite. Primul din această serie va avea loc la data de 20 aprilie 2023.

Această eclipsă totală de soare influențează mai mulți nativi, indiferent de zodia din care fiecare face parte.

Eclipsă de soare aprilie 2023: Ce se poate observa pe cer la această dată

Joi, 20 aprilie 2023, va avea loc prima eclipsă din cele patru care vor fi văzute pe cer pe parcursul anului curent.

Este vorba despre o Eclipsă totală de Soare. Acest fenomen astronomic nu va putea fi văzut din România și nici din Europa, însă se va observa perfect din Australia, Asia, dar și din oceanele Pacific, Antarctic și Indian.

Citește și: Horoscop aprilie 2023. Care sunt zodiile care trebuie să aibă foarte mare grijă de sănătatea lor în această perioadă?

Totuși, românii vor putea urmări alte două fenomene astronomice pe parcursul acestui an.

Este vorba despre o eclipsă parțială de Lună, care va avea loc pe 5 mai 2023.

Următoarea eclipsă vizibilă din țara noastră va fi tot de Lună, pe data de 28 octombrie 2023. Atunci, aproximativ 12% din suprafața lunii va fi acoperită.

Cum sunt afectate zodiile de Eclipsa de Soare din aprilie

Eclipsele  au fascinat omenirea încă de la începuturile civilizației.

Iată însă că acestea nu sunt foarte benefice pentru oameni, ba chiar din contră. În perioada în care au loc aceste fenomene astronomice, putem fi mai obosiți și am putea avea mai multă nevoie de odihnă, indiferent de zodia din care facem parte.

Citește și: Horoscop dragoste 2 aprilie 2023. Vezi care sunt zodiile pentru care iubirea plutește în aer în această zi

De asemenea, nivelul de anxietate poate crește în această perioadă, fiind însoțit de coșmaruri și chiar probleme în cuplu. Unele persoane spun că digestia le este afectată de eclipse, așa că unii oameni aleg să postească în zilele în care fenomenele își fac simțită prezența.

Specialiștii îi avertizează pe oameni că nu este bine să privească eclipsa în mod direct, fără protecție la nivelul ochilor, pentru că acest lucru poate afecta permanent retina.