Lună Plină mai 2023. Lună Plină este unul dintre cele mai cunoscute faze ale Lunii și se petrece atunci când corpul ceresc se află la 180 de grade de Soare.

Acest fenomen, dar și cel de Lună Plină, sunt generate de mișcarea de revoluție a Lunii în jurul Pământului.

Lună Plină mai 2023: Când are loc acest fenomen?

În anul 2023, fenomenul  de Lună Plină se va petrece pe data de 5 mai, la ora 8:33 P.M. Procesul de repetare a fazelor Lunii se numește Lună sinodică și durează aproximativ 29 de zile, după cum urmează. 

Citește și: Mercur în Taur, în aprilie 2023: Cum sunt zodiile afectate?

  • Lună Plină-  5 mai, ora 8:33 P.M.
  • Ultimul Pătrar-  12 mai, ora 5:28 P.M.
  • Lună Nouă- 19 mai, ora 6:53 P.M
  • Primul Pătrar-  27 MAI, ora 6:22 P.M. 

Lună Plină mai 2023: Cum influențează acest fenomen zodiile?

De această dată, Luna Plină cade în semnul Scorpionului. Specialiștii notează faptul că acest fenomen astrologic poate genera emoții intense în cazul mai multor nativi.

Luna Plină  poate readuce la suprafață sentimente pe care anumite persoane le credeau de mult apuse. Mulți nativi sunt predispuși în această perioadă la excese de gelozie, furie, posesivitate.

Chiar dacă poate părea că acest eveniment scoate la suprafață doar aspecte negative din viața zodiile, adevărul nu este nici pe departe așa.

Citește și: Horoscop mai 2023. Află ce îți rezervă astrele în ultima lună de primăvară

Luna Plină în Scorpion poate marca și o perioadă de vindecare și de transformare. Pentru unii nativi, această configurație planetară ne poate ajuta la vindecarea unor traume din trecut și chiar deschide noi oportunități de creștere și dezvoltare spirituală.

Unele persoane consideră faptul că Luna Plină poate afecta din unele puncte de vedere organismul. De asemenea, încă din antichitate, oamenii au considerat că acest fenomen astronomic influențează recoltele, dar și somnul și dispoziția celor care au grijă de aceste culturi. Chiar dacă nu există dovezi în acest sens, se consideră că Luna Plină are anumite puteri magice.