Solstițiul de vară 2023: Ce este bine să faci în cea mai lungă zi din an pentru a avea noroc în viață? În luna iunie românii se vor bucura de cea mai lungă zi din an. Este vorba despre momentul în care solstițiul de vară își face apariția pe cerul țării noastre.

Solstițiul de vară 2023: Ce este bine să faci în cea mai lungă zi din an pentru a avea noroc în viață? Tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă

Solstițiul de vară are loc pe data de 21 iunie, ziua în care soarele va fi cel mai mult prezent pe cer. Pentru foarte multe persoane, solstițiul de vară este o adevărată sărbătoare, astfel că pe parcursul timpului de acest eveniment au fost legate mai multe tradiții pe care anumite persoane le respectă cu sfințenie.

Citește și: Zodia Balanță: Lucruri mai puțin cunoscute despre cei născuți în perioada 23 septembrie- 22 octombrie

În România, solstițiul de vară este de foarte multe ori asociat cu Sânzienele, zi în care fetele merg să culeagă flori pe care ulterior le împletesc în coronițe. Tradiția spune că această zi este foarte importantă în special pentru fetele nemăritate, care în noaptea de 23 spre 24 iunie au șansa de a-și visa ursitul.

În mai multe zone ale lumii se crede că solstițiul de vară face ca plantele medicinale să aibă puteri deosebite, superioare față de cele pe care le au în restul anului.

De asemenea, în această zi se fac ritualuri pentru iubire.

Ce trebuie să facă oamenii cu ocazia Solstițiului de vară?

Solstițiul de vară este foarte important pentru anumite persoane. Se spune că în seara acestei zile este bine ca oamenii să se scalde în lacuri și râuri, pentru că astfel are loc un ritual al renașterii.

Citește și: Horoscop dragoste iunie 2023: Zodiile care își schimbă viața în prima lună de vară

În unele zone ale țării se spune că este bine ca oamenii să se spele cu apă în care au fost puse plante tămăduitoare pentru că, cu ajutorul acesteia, aceștia pot să aibă parte de refacerea sănătății, de multă energie și vigoare.