Fantomele trecutului nu îi dau pace lui Gheboasă. Pe numele artistului există un dosar penal deschis după ce a bătut un polițist. Între timp, acesta a fost clasat. Avocatul polițistului susține că în spatele clasării ar putea sta fapte de corupție sau neglijența instanței, așa că la judecată va fi chemat procurorul de caz și ministerul public. În plus, Gheboasă ar fi mințit public atunci când a fost întrebat despre întreg scandalul.

Citește și: Festivalul amenzilor! După Gheboasă, alți artiști au fost sancționați de jandarmii clujeni pentru „limbaj rasist”

„Am mers într-un club, la noi în oraș și am ieșit la țigară afară. Afară la țigară, era vreo trei dimineața, când oamenii sunt beți și dacă sunt foarte mulți oameni beți nu mai te înțelegi unul cu altul. S-a izbit o bătaie grup cu grup, s-au bătut foarte multe persoane cu foarte multe persoane”,

sunt cuvintele lui Gabriel, cunoscut drept Gheboasă, atunci când a fost întrebat despre incidentul din 2017.

Cântărețul a povestit că împreună cu mai mulți amici a fost implicat într-un scandal monstru la un club din Târgoviște. O bătaie generală s-a iscat între două tabere, iar Gheboasă, minor la acea vreme, s-a implicat și el:  „Și m-am bătut și eu, am sărit și eu în bătaia aia.

Și din bătaia, nu știu, am dat și eu, mi-am luat, mi-am și luat, am și dat. Nu știu, că eram foarte beat. Și la un moment dat m-am trezit la secție”.

Gheboasă a omis să povestească că victima este un polițist care lucra la rutieră. După ce l-a agresat, artistul a ajuns în spatele gratiilor. „De când am văzut ce înseamnă să fii arestat preventiv, de atunci am pus stop la orice prietenie cu orice om de genul și m-am focusat fix pe ce mi

am dorit eu să fac. După ce m-am eliberat de acolo, era bunica mea, care e super erou, plângând acolo și a reușit să mă scape de acolo”, a declarat trapperul.

Dosarul a suferit mai multe tergiversări, spun avocații, iar artistul a scăpat cu o simplă amendă penală: „Au fost niște persoane care au ieșit avariate din bătaia respectivă, dar nu foarte avariate, încât să nu mai trăiască.

A fost o bătaie și până la urmei, toată lumea, eu mi-am primit o amendă. Dosarul s-a clasat, adică nu a mers nimeni la pușcărie. Toată lumea și-a primit zile în folosul comunității, bine că erau și mai majori în caz. Eu doar amendă penală, pe care trebuie o plătesc, eram copil, eram minor prima faptă și nu aveau cum să mă bage la pușcărie și cumva am scăpat”.

Polițistul îl acuză pe Gheboasă că a mințit public 

Nu de aceeași părere este victima, care spune că artistul a mințit în mod public. Totul s-ar fi petrecut într-o benzinărie, unde polițistul și gașca lui Gheboasă s-au întâlnit întâmplător, nicidecum la un club. După bătaia încasată, omul legii a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale, iar scandalul ar fi fost în realitate o răzbunare după ce unul dintre prietenii cântărețului s-a ales cu dosar penal în urma unei infracțiuni de circulație. „Violența manifestată de către Gheboasă și ceilalți doi coinculpați a fost una extrem de mare și de violentă pentru că și violențele respective au fost cumva pornite la îndemnul celui căruia îi făcuse dosar penal polițiștii de acolo”, Adrian Cuculis, avocatul victimei. 

Dosarul a fost în cele din urmă clasat, iar faptele s-au prescris. Avocatul polițistului spune că modul în care a fost instrumentat cazul ridică semne uriașe de întrebare, iar victima nu și-a găsit dreptatea. „Bănuim că ar putea să fie vorba fie despre o mușamalizare, fie dacă nu este mușamalizare, ar putea să fie vorba despre o gravă, gravă neglijență”, a mărturisit avocatul Adrian Cuculis. Avocatul este hotărât acum să cheme în judecată ministerul public, dar și procurorul de caz care a cerut clasarea dosarului.