Festivalul amenzilor! După ce, cu câteva zile în urmă, Gheboasă a fost amendat cu suma de 1000 de lei pentru prestația sa de pe scena UNTOLD, iată că Jandarmeria Cluj-Napoca a hotărât că trebuia să ia măsuri în privința mai multor artiști care au urcat pe scena festivalului.

Astfel, alți trei artiști au fost sancționați pentru limbaj licențios și rasism, au transmis reprezentanții jandarmeriei clujene.

Festivalul amenzilor! Paraziții și Macanache, pe lista artiștilor luați la ochi de jandarmii clujeni

Jandarmeria Mobilă Cluj-Napoca nu s-a autosesizat doar în cazul trapperului Gheboasă, ci și în cazul lui Cătălin Ștefan Ion(Cheloo), Bogdan Ionuț Pastacă(Ombladon), cei doi fiind membrii trupei Paraziții. Nici Costantin-Bogdan Dinescu(Macanache) nu a scăpat de brațul legii.

Fiecare solist a primit o amendă în valoare de 1000 de lei.

Sancțiunile au venit după ce jandarmii au analizat imaginile și înregistrările video din cadrul festivalului. Oamenii legii au considerat că artiștii menționați anterior au apelat la un limbaj licențios, vulgar și cu componente rasiste în cadrul concertelor de pe scena UNTOLD.

„Cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.


Citește și: Gheboasă, mesaj pentru părinții care l-au criticat: „Nu sunt la festival să vin să educ copiii”. Ce amendă a primit pentru versurile sale vulgare?

În continuare, ne reafirmă angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Se pare că cei trei artiști  au fost sancționați în aceeași zi în care a fost amendat și trapperul Gheboasă, adică 8 august. Vedeta a răbufnit după ce a primit sancțiunea contravențională pentru că acesta consideră că a fost discriminat, așa cum a declarat atât pe contul său de TikTok, cât și la un post de televiziune din țara noastră.