Gheboasă, reacție acidă după ce a fost amendat la Cluj. Cu câteva zile în urmă, Gheboasă a urcat pe scena festivalului de la Cluj, unde a cântat o piesă ale cărei versuri sunt cel puțin controversate.

În public s-au aflat sute de tineri, așa că opinia publică s-a întors împotriva trapper-ului. Cei mai revoltați au fost părinții, care consideră că mesajul pe care l-a transmis piesa acestuia nu este unul benefic pentru copii.

Gheboasă, reacție acidă după ce a fost amendat la Cluj. Trapper-ul este pregătit să meargă în instanță: „Cum să spuneți că eu cânt împotriva rromilor?!”

În urma scandalului care s-a iscat în special în mediul online, Jandarmeria Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și l-a amendat pe Gheboasă cu suma de 1000 de lei pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Gheboasă s-a hotărât să nu achite amenda și, mai mult decât atât, este determinat să o conteste în instanță pentru că este convins că a fost nedreptățit de către jandarmi.

Citește și: Gheboasă, mesaj pentru părinții care l-au criticat: „Nu sunt la festival să vin să educ copiii”. Ce amendă a primit pentru versurile sale vulgare?

Mai mult decât atât, artistul este convins că amenda i-a fost acordată strict pe baza etniei sale, lucru pe care Gheboasă nu vrea să îl treacă cu

vederea, a mărturisit acesta pe rețelele de socializare.

„Am primit amendă 1000 de lei din partea Jandarmeriei de la Cluj, având în vedere că acolo, pe scena hip-hop, au mai cântat și alți artiști cu versuri poate mai rele sau la fel de rele ca ale mele, cu aceleași conotații sexuale. (n.red. jandarmeria a spus) Că am făcut discriminare cu piesa „Dă-i țiganca!”. Cum să fac eu rasism? Eu iubesc rromii, eu reprezint romii.

Cum să spuneți că eu cânt împotriva rromilor?!

Trebuie să o dăm pe față. Eu sunt singurul rom care a cântat acolo și nu au avut motiv să se ia de mine. În schimb, Jandarmeria a ținut să îmi dea amendă, pe ochi frumoși. Ei nu văd ce se întâmplă în comentarii pe Facebook, acolo unde pe mine toată lumea mă înjură.

Sunt cuvinte jignitoare aduse la adresa mea, sunt oameni mai în vârstă care mă jignesc, eu îi respect.

Separat de asta, mi-au făcut plângere la CNCD pentru piesa pe care am cântat-o la Untold. Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1000 de lei, pe care oricum nu o s-o plătesc. Am un avocat și o să merg în instanță pentru că vreau să contest această amendă pe care am primit-o pe ochi frumoși.(...)

Și o să câștig, pentru că sunt singurul care a luat amendă. Aceasta este ură de rasă și mi se pare că este rasism la adresa mea.

(...) Dacă legea asta s-ar aplica pentru toată lumea și nu doar pentru mine, care sunt de etnie rromă, ar trebui să fie amendată toată lumea”, a spus Gheboasă, pe contul său de TikTok.