UPDATE: 14 persoane au necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului izbucnit, joi dimineața, la un hotel din Băile Felix, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor, citat de Agerpres. 

Primele imagini cu hotelul cuprins în flăcări din Băile Felix! Incendiul a început în jurul orei 9, la Hotel Mureș din Băile Felix, unde turiștii panicați au început să coboare singuri pe scările de urgență.

ISU Bihor a transmis că flăcările au izbucnit la două camere de la etajul doi al hotelului. Pentru stingerea incendiului au intervenit echipajele de pompieri al Detașamentelor 1 și 2 și ale Gărzii 1 Mai.

Citește și: Alertă de sănătate în Grecia din cauza virusului West Nile! Câte cazuri au fost raportate doar în ultima săptămână

Pompierii au activat imediat planul roșu de intervenție, fiind un hotel în care sunt deoarece sunt cazați 588 de turiști.

Încă nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului. Din ultimele informații, au fost înregistrate 14 victime, dintre care 6 intoxicate cu fum, 6 atacuri de panică și 2 victime au avut tensiune mare. 

„În această dimineața, ISU Bihor a fost alertat prin 112, despre producerea unui incendiu la Hotel Mureș. Din primele informații, incendiul se manifesta la o cameră a acestui hotel. Primele echipaje au acționat în interiorul hotelului, reușind lichidarea incendiului într-un timp foarte scurt.

De asemenea, în exteriorul hotelului s-a acționat și prin dispozitive de refulare a apei de la înălțime, utilizând autoscările din dotare. La momentul ajungerii noastre aici, o parte din cei cazați aici la hotel s-au autoevacuat Pot să vă zic că în hotel erau cazați 588 de persoane. Am avut mai multe sectoare de intervenție și evacuare a persoanelor. În acest moment sunt 11 victime”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Bihor.

„Au fost evaluate cu probleme medicale 11 pacienți, printre care 6 intoxicații cu fum, 4 atacuri de panică și un puseu hipertensiv, dintre care 2 dintre ele vor merge cu siguranță la spital. Au fost implicate inclusiv persoane care sunt angajate ale hotelului”, a declarat doctorul Iurcu Iorean.

Primele imagini din hotelul cuprins de flăcări în Băile Felix 

Au apărut primele imagini din Hotelul Mureș, după ce pompierii au reușit să stingă incendiul. Din fotografii se pot observa pagubele făcute de flăcări. Focul a izbucnit dimineața, când zeci de turiști erau în hotel. Unii erau în parcare și se pregăteau să plece, iar alții se aflau la restaurant, motiv pentru care au putut să fie evacuați în siguranță. 

Incendiul a izbucnit într-o cameră tehnică de la etajul 2, un depozit, iar în scurt timp holurile și alte camere au fost inundate de un fum dens.

Cei mai mulți turiști s-au autoevacuat, iar o parte dintre cei cazați de la etajele III și IV au fost scoși din clădire de pompieri.

Știre în curs de actualizare