Șeful statului își continuă marea aventură pe continentul african, departe de agitația din țară. Deși miercuri apărea cu o zi de repaus în programul oficial, Klaus Iohannis nu a avut stare și și-a dus soția în Parcul Național din Nairobi. După ce imaginile cu președintele au fost publicate de departamentul kenyan pentru rezervații naturale din cadrul Ministerului turismului, administrația prezidențială a completat programul oficial al șefului statului. Mădălina Duțu a venit cu toate detaliile.

Citește și: Cât a costat deplasarea lui Klaus Iohannis în Kenya? Președintele României a fost adus cu un avion de lux

„După primirea de ieri cu fanfară și lei împăiați, astăzi șeful statului și soția sa au făcut safari în Parcul Național Nairobi, singurul parc național din lume situat într-o capitală. Îmbrăcați casual și cu ochelari de soare, Klaus Iohannis și soția sa au fost însoțiți în aceasta aventură sălbatică de ministrul pentru protejarea naturii din republica Kenya.

Au folosit și aceeași mașină în care în urmă cu două săptămâni s-a urcat familia regală britanică, Regele Charles al II-lea și soția sa, Camilla. Potrivit administrației prezidențiale, șeful statului se află într-un turneu de nouă zile în țările africane, turneu care are drept scop aprofundare a relațiilor cu partenerii africani din Kenya, Tanzania, Senegal și Capul Verde. Cea mai încărcată zi va fi însă sâmbătă, atunci cuplul prezidențial va ajunge în cea mai căutată destinație turistică românilor și anume Zanzibar, ba mai mult decât atât, Carmen Iohannis și șeful statului au în program și o
scurtă vizită la casa lui Freddy Mercury”
, a declarat reporterul NEWSTIME.