Președintele țării și-a început turneul african marți, 14 noiembrie. Klaus Iohannis a ajuns în Kenya cu un avion de lux, așa cum ne a obișnuit de altfel în ultima vreme. Reporterul NEWSTIME Diana Buzea are detalii despre acest eveniment.

„Kenya este prima țară dintre cele patru din turneul african. La aterizare s-a întâmplat să plouă, așa că președintele României a ținut să facă o glumă.

A spus că în țara noastră ploaia este semn de bogăție. După ce a semnat în cartea de onoare, președintele din Kenya i-a arătat lui Klaus Iohannis doi lei, împăiați ce-i drept. Avionul cu care s-a deplasat președintele României are o capacitate de 13 persoane și scaunele se pot transforma în paturi, are chiar și un duș. Așa cum ne-am obișnuit până acum, costurile pentru această deplasare sunt considerate secret de stat de către administrația prezidențială și nu se comunică, însă sunt anumite voci care spun că deplasarea ar fi costat între 190.000
și 260.000 de euro. Se întâmplă acest lucru chiar după ce Guvernul României a suplimentat bugetul administrației prezidențiale cu 7,5 milioane de lei. Pentru că toate fondurile pentru deplasările externe au fost epuizate în luna iunie. Pentru mâine (n. red. miercuri, 15 noiembrie), programul președintelui prevede o pauză”
, a declarat reporterul NEWSTIME.