Cu siguranță și tu ai măcar o dată, în copilăria ta, lapte de pasăre. Acest desert este de-a dreptul unic și extrem de delicios. Dacă și tu vrei să îți aduci aminte de copilărie și să reproduci acest dulce la tine acasă, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare!

Rețetă lapte de pasăre

Ingrediente

200 g zahăr
4 ouă
2 pliculete zahăr vanilat
1 lingura coajă rasă de lămâie
1 litru lapte

Mod de preparare

Pentru acest desert se pune laptele la fiert. Albușurile se bat cu 50 g zahăr și un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă și se topește tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic și se adaugă găluști de albuș bătut spumă.

După 2-3 minute, se întorc și se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumiera și se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează.

Citește și: Prăjitura alb și negru, preparată de Roxana Blenche! "Trebuie să lăsăm prăjitura la rece peste noapte, este obligatoriu!"

Separat se bat gălbenușurile cu 150 g zahăr și 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul și compoziția devine ca o cremă.

Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie și restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroșat puțin se ia de pe foc și se pune deoparte.

Când se răcește se toarnă în cas­tronul cu găluști și se servește la desert. Poftă bună!