Cu siguranță și tu ai măcar o dată, în copilăria ta, lapte de pasăre. Acest desert este de-a dreptul unic și extrem de delicios. Dacă și tu vrei să îți aduci aminte de copilărie și să reproduci acest dulce la tine acasă, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare!
Rețetă lapte de pasăre
Ingrediente
200 g zahăr
4 ouă
2 pliculete zahăr vanilat
1 lingura coajă rasă de lămâie
1 litru lapte
Mod de preparare
Pentru acest desert se pune laptele la fiert.
Separat se bat gălbenușurile cu 150 g zahăr și 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul și compoziția devine ca o cremă. Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie și restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroșat puțin se ia de pe foc și se pune deoparte.
Când se răcește se toarnă în castronul cu găluști și se servește la desert.