În luna decembrie 2023 vor avea loc ultimele faze lunare ale acestui an. Fazele lunii au loc în fiecare lună calendaristică și reprezintă diferitele forme în care Luna este văzută de un observator de pe Pământ. Cele mai importante faze ale lunii sunt: Luna Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar. Prima faza a Lunii este cunoscuta sub numele de Luna Noua. Aceasta apare atunci când Luna este intre Soare si Pământ, ceea ce face ca fata luminata a Lunii sa nu fie vizibila de pe Pământ.

Citește și: Când are loc Luna Nouă în decembrie 2023? Iată cum va fi influențată fiecare zodie în parte!

Luna Plină apare atunci când Luna se afla opus fata de Soare, astfel încât fața întreagă a Lunii este vizibilă de pe Pământ. Primul Pătrar apare după circa o săptămână de la Luna Nouă și indică faptul ca Luna a parcurs aproximativ o pătrime din ciclul său lunar.

Ultimul Pătrar apare aproximativ trei săptămâni după Luna Noua și indică faptul ca Luna a parcurs trei sferturi din ciclul sau lunar. 

Lună Plină în decembrie 2023! Când va avea loc?

Luna plină din decembrie este cunoscută în mod obișnuit în emisfera nordică sub numele de „Lună plină de nopți lungi”. Își ia numele de la solstițiul de iarnă, care are cea mai lungă noapte din an.

Această Lună este cunoscută cel mai des drept „Luna rece”, în referire la lumina rece pe care o aruncă în nopțile lungi de iarnă, relatează moongiant.com

În decembrie 2023, Luna Plină are loc pe data de 27 decembrie. Având în vedere că are loc în perioada sărbătorilor, acesta este momentul perfect pentru a îți deschide casa și pentru a oferi căldură celor pe care îi iubești, precum și celor care sunt cei mai vulnerabili la frigul iernii.

Luna Plină este și un moment încărcat de multă energie, ceea ce va avea un impact major asupra anumitor zodii, fiind Lună Plină în casa Racului.

Cum influențează Luna Plină din decembrie 2023 zodiile? 

Este momentul să vă eliberați emoțiile sub Luna Plină a Racului pe 26 decembrie, concentrându-vă pe modalități de a vă calma și de a vă centra spiritul pe măsură ce anul se apropie de sfârșit.

Vibrațiile acestui eveniment astrologic oferă o șansă de a explora întreaga gamă a sentimentelor noastre, relatează Astrology.com.

În timp ce mulți vor fi dornici să se deschidă, Mercur și Neptun retrograd ar putea duce la suprafață situații dramatice și înșelăciune. Trebuie să aveți atenție la cei care joacă rolul de victimă în jurul vostru, deoarece aceste persoane vor căuta să evite să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.

Cei care se simt nedreptățiți sau răniți pot acționa ca o modalitate de a căuta răzbunare sau validare, ceea ce face important să vă dați înapoi de la drama care nu vă privește.

Citește și: Horoscop decembrie 2023: Cea mai frumoasă lună din an pentru aceste zodii

Reamintim că ultima Lună Plină din 2023 este în casa Racului, iar asta înseamnă că se va pune mai mult accent pe cei dragi și că veți avea grijă de nevoile voastre emoționale mai mult decât orice altceva. Această perioadă de sărbătoare vă va permite să vă strângeți aproape de familie și cei apropiați.