Diferitele forme în care Luna apare și este văzută de pe Pământ se numesc Fazele Lunii, care sunt date de poziția acesteia în raport cu dreapta Pământ-Soare. Acestea au loc în fiecare lună calendaristică, iar cele mai importante sunt: Luna Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar. Luna Nouă are loc atunci când Luna se află între Soare și Pământ, iar discul este iluminat de pe fața nevăzută.

Citește și: Horoscop decembrie 2023: Cea mai frumoasă lună din an pentru aceste zodii

În decembrie 2023, Luna Nouă este în Săgetător și are loc pe data de 12 decembrie, într-o zi de marți. Luna Plină pentru această lună va avea loc mai târziu, mai exact miercuri, pe 27 decembrie. Luna Plină și Luna Nouă au cea mai mare influență asupra zodiilor.

În astrologie, Luna Nouă oferă colectivului o șansă de a se reseta și de a se reîncărca. Iată cum vor fi zodiile influențate de Luna Nouă în decembrie 2023!

Cum influențează Luna Nouă din decembrie 2023 fiecare zodie în parte

Între 23 noiembrie și 21 decembrie în fiecare an, Soarele se mută în semnul aventuros de foc al Săgetătorului. În astrologie, Lunile Noi oferă începutul unui nou capitol, a începe relații și a vedea lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Întrucât Săgetătorul este un semn de foc care susține curajul și onestitatea, Luna Nouă din decembrie 2023 este un moment care te poate inspiră să țintești spre lucrurile pe care le dorești.

Berbec 

Luna Nouă din decembrie 2023 influențează acești nativi spre a ieși din zona lor de confort. Este posibil să apară o „posibilă conexiune” cu cineva din trecutul tău sau încheierea unei relații și închiderea unui capitol.

Cu toate acestea, lucrurile se vor așeza în beneficiul tău. 

Taur 

Această Lună Nouă se poate simți ca o transformare radicală pentru Tauri. O să aveți din nou curajul să încheiați anumite subiecte care vă dădeau multe bătăi de cap și să o luați de la capăt. 

Gemeni 

Această Lună Nouă din zodia Săgetător este momentul perfect pentru a lăsa frâu sentimentelor din ultima perioadă, să te eliberezi și să lași în urmă toate energiile negative.

În ceea ce privește relația cu partenerul, o să puneți piciorul în prag! 

Rac 

Luna Nouă din decembrie 2023 este un moment bun pentru a introduce noi obiceiuri și practici în ritualurile tale zilnice. Este timpul să refuzi anumite invitații care nu îți fac cinste și să îți faci timp pentru tine. 

Leu 

Această Lună Nouă le va oferi Leilor multă inspirație, după o perioadă în care s-au simțit mult prea sensibili.

Este momentul să ieșiți din această stare și să vă umpleți timpul cu ieșiri alături de prieteni și oameni care vă fa să vă simțiți bine. 

Fecioară 

Luna nouă vă ajută să rămâneți pe linia de plutire pe măsură ce continuați să planificați următorul an. Amintiți-vă să vă bazați pe familie sau pe prietenii apropiați, nu trebuie să lucrați mereu singur. 

Balanță 

Balanțele s-au focusat în ultima perioadă exclusiv pe carieră, însă se pare că Luna Plină din Săgetător vă vor face să lăsați loc și de puțin romantism în viața voastră. 

Citește și: Ofiucus, zodia care împarte internetul în două! Adevărul despre al treisprezecelea semn zodiacal

Scorpion

Energia vibrantă a Lunii Noi îți oferă încrederea de a spune nu atunci când vrei, fără să te simți vinovat pentru asta. O să prindeți curajul să încercați lucruri noi în această perioadă, fără a avea regrete. 

Săgetător 

Această Lună Nouă din zodia ta nativă te inspiră să îți asumi mai multe riscuri și să explorezi locuri interesante. Totul, de la sentimente de flirt până la oportunități de angajare, se simte mai ușor de accesat în această perioadă. 

Capricorn 

Luna nouă oferă revelații majore în retrospectivă pentru Capricorni, care sunt sfătuiți să îndepărteze energia nedorită și, în cele din urmă, să își amintească să nu ia viața prea în serios și să realizeze că pot face greșeli. 

Vărsător 

Bazându-te pe comunitatea și cercul tău de prietenie te-a ajutat pe parcursul călătoriei tale, dar această Lună Nouă îți amintește de importanța de a lua o pauză și de a încetini cursul lucrurilor. Nu este nimic greșit a mai lua pauze și a te concentra pur și simplu pe prezent! 

Pești 

Luna Nouă te face să te simți puțin vulnerabil, dar nu lăsați asta să vă intimideze. Acesta este un moment minunat pentru a vă concentra asupra zonelor care vă ajută să străluciți. Sunt șanse mari să vă simțiți mai creativi decât obicei, ceea ce vă ajuta la locul de muncă li în noi proiecte. 

Surse: moongiant.com, popsugar.co.uk