Criza din Orientul Mijlociu provoacă tensiune în Europa. Mai multe state au ridicat nivelul de alertă teroristă de teama unor posibile atentate. Vlad Petrișor, reporter NEWSTIME, a venit cu mai multe detalii în cadrul jurnalului de știri cu privire la nivelul de alertă din țara noastră.

Citește și: Teroarea închide granițele Schengen! De teama atentatelor, tot mai multe state introduc noi controale

„Există riscul în țara noastră de producere a unui atac terorist, însă probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este extrem de mică. Cel puțin asta spun oficialii care au încadrat România în nivelul de securitate de culoare albastră. Sunt patru niveluri de securitate: verde, albastru, portocaliu și roșu. Nivelul verde reprezintă faptul că nu există riscul de producere a unui atac terorist. Urmează culoarea albastră, însă lucrurile se complică atunci când se ajunge la nivelul de securitate de culoare portocalie, care reprezintă faptul că există riscul producerii unui atac terorist și probabilitatea ca

acest lucru să se întâmple. Ultimul nivel este cel roșu, care este activat în momentul în care are loc atacul terorist sau imediat după. Oficialii din România spun însă că nu avem de ce să fim îngrijorați, ba chiar Marcel Ciolacu, premierul țării, la ultima sa vizită în Israel a declarat că nivelul de securitate nu va fi crescut pentru că momentan situația nu o impune. Chiar și așa, obiective israeliene și palestiniene din țara noastră sunt monitorizate mai atent de autorități și ne referim aici la ambasade, sinagogi, cimitirul evreiesc, dar și teatrul evreiesc.
Acestea au fost până acum informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.