Floriile și Duminica Floriilor este cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Este una dintre cele 12 sărbători împărătești din cursul anului bisericesc și deschide „Săptămâna Mare” sau „Săptămâna Patimilor”. Această sărbătoare este un motiv de bucurie pentru români, mai ales că îi sărbătorim pe toți cei care poartă nume de flori. Altfel spus, sărbătoarea Floriilor este ultima zi de fericire, întrucât, imediat după aceasta, vom intra în Săptămâna Patimilor. 

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Florii? Multe dintre ele te vor lua prin surprindere

Duminica Floriilor pică în acest an pe data de 28 aprilie 2024. În această zi, credincioșii merg la biserică cu crenguțe de salcie, unde se ține o Liturghie diferită de cea care se oficiază în celelalte duminici. Tot în Duminica Floriilor, biserica acordă dezlegare la pește, a doua oară, în postul Paștelui, după Buna Vestire.

Este o ocazie ideală pentru a sta la masă alături de familie și prieteni, pentru a celebra această zi specială.

În cazul în care nu o să reușiți să fiți fizic alături de cei dragi, în continuarea articolului v-am pregătit o listă de mesaje creștine, pe care le puteți trimite persoanelor apropiate în Duminica Floriilor.

Mesaj creștine de Duminica Floriilor 2024 

„Sărbătorim astăzi momentul în care Isus a intrat triumfător în Ierusalim, iar astăzi ești tu triumfătorul meu! La mulți ani și să ai parte de o primăvară plină de bucurii și speranțe!”

„Mireasma Floriilor să-ți intre în casă cu mult belșug și spor în toate! La mulți ani!”

„Fiind o zi de sărbătoare creștinească, nu-mi vine decât să mă gândesc la Dumnezeu și să-l rog să ocrotească familiile noastre și pe cei dragi ai noștri, oriunde s-ar afla și să binecuvânteze vremurile și lumea în care trăim”

„Floriile să vă aducă înflorirea și să vă umple sufletele cu bucurie, speranță și împlinire. Să aveți parte de un început de primăvară minunat!”

„Cu ocazia sărbătorii de Florii, îți trimit cele mai calde gânduri și îți doresc să simți mereu parfumul dragostei și al armoniei în sufletul tău. Să ne bucurăm împreună de această zi specială și de toate clipele frumoase pe care le vom trăi împreună”

„Lumina ta sa strălucească si viața ta sa inflorească, iar Dumnezeu să-ți dăruiască comori de har si fericire, de dragoste si de iubire!

„Drumul vieții tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îți păstrezi sufletul tânăr și curat, cu trandafiri ca să fii veșnic iubita și cu margarete pentru a-ți aminti mereu să zâmbești. La mulți ani de Florii!”

„Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Dumnezeu să

te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULŢI ANI!”

Floriile să vă aducă numai momente de fericire și împlinire. Să fiți mereu înconjurați de oameni dragi și să trăiți clipe minunate împreună. La mulți ani și sărbători frumoase!”

„Dumnezeu să îți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet pentru fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și un răspuns la fiecare întrebare!”

„Astăzi e ziua în care natura își deschide inima și ne oferă un spectacol minunat de flori și culori. La fel, îți doresc!”

„M-am gândit ca vei avea nevoie sa te încurajeze cineva azi, în Duminica Floriilor, și m-am rugat pentru tine”

„Ca albul crinilor in floare, ca roua ce lucește-n soare, ca lacrima în ochi curată, ca rugăciunea înflăcărată, ca adevăru-n strălucire, ca gingașa neprihănire, ca dragostea cea mai duioasă, ca frumusețea mai frumoasa, așa sa îți fie întreaga viata!”

Citește și: Vremea de Florii 2024: Soare sau ploaie? Aflați prognoza meteo pentru toată țara!

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări astfel încât să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!”

„Dumnezeu a pus deoparte lucruri mari pentru tine! Trăiește viata la maxim! Apreciaz-o la adevărata valoare, pentru ca viata e fragila si trecătoare”

„De Florii, vă mulțumesc că sunteți mereu alături de mine și că îmi oferiți toată dragostea și susținerea de care am nevoie. Să vă fie sufletul înflorit de fericire și sănătatea și bucuria să vă însoțească mereu. La mulți ani și sărbători frumoase alături de cei dragi!”