Paștele ortodox reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, așa cum a fost ea prezentată în Biblie. În anul 2024, această sărbătoare importantă pică Duminică, 5 mai.

Citește și: Felicitări de Paște 2024: Hristos a Înviat! „Sper ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa!”

In ultima săptămână a postului, Săptămâna Patimilor, sunt comemorate chinurile lui Iisus, crucificarea si moartea sa.

Pastele este sărbătorit de fiecare dată duminica și are loc, în fiecare an, în prima duminica după prima Luna Plină ce urmează echinocțiului de primăvară.

În România, Paștele este un prilej de bucurie și de a petrece timp alături de oamenii dragi. Masa de Paște, care are loc duminică, este un moment foarte important, la care toată familia se strânge. Un alt moment important este ciocnitul ouălor de Paște.

Se spune că din primul ou ciocnit la masă trebuie să mănânce toată lumea, pentru ca familia să fie unită.

Chiar dacă la masa de Paște nu pot fi prezenți oamenii importanți din viața voastră, îi puteți surprinde cu mesaje emoționante. Pentru a le arăta că vă gândiți la ei, vă puteți inspira din lista următoare de mesaje emoționante, pe care le puteți transmite celor apropiați în ziua de Paște 2024!

Mesaje de Paște 2024 pentru cei dragi

„Aș vrea să petrecem Paștele împreună. Deși știu că nu e posibil, îți voi fi alături cu sufletul și fie ca speranța Învierii să mi te aducă aproape în curând! Paște fericit!”

„Azi, în zi de sărbătoare să coboare liniștea și pacea. Minunea învierii lui Iisus să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viață și să vă aducă renașterea credinței, speranței, bucuriei cu bunătate și căldura în suflete! Hristos a Înviat!”

Citește și: Programul farmaciilor de Paște 2024. Vezi orarul de funcționare în perioada 1- 6 mai

„Copacii care cresc, florile care înfloresc și păsările care cântă suav îmi șoptesc că Paștele e aici și îți doresc multă căldură în suflet, presărată cu fericire! Paște fericit!”

„Anul acesta iepurașul o să vină la tine încărcat cu bunătăți și o să-ți dea plicul cu cei o sută de pupici de la mine”

„Fie că sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ți aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire, speranță. Clipe de neuitat alături de cei dragi și numai realizări! Paște fericit!”

„Un înger blând din cer coboară, Se roagă în taină, apoi zboară. De-acolo sus el ne trimite: Un zâmbet blând, o rază caldă Și trei cuvinte: Hristos a Înviat!”

„E atâta Lumină în jur, pentru fiecare dintre noi.

Lasă lumina să intre în casa sufletului tău și te vei simți cu adevărat împlinit”

„Dumnezeu să vă dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și un răspuns la fiecare întrebare! Învierea Domnului să îți aducă în suflet bucurie și iubire. Paște fericit, alături de cei dragi!”

„Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniștea vine din suflet. Lumină vine din inima fiecăruia. Paște Fericit!”

„O singură dată pe an e Paștele. O zi specială, îmbogățita de aroma bucatelor tradiționale și parfumul florilor de primăvară și al tău! Paște fericit!”

„Chiar dacă sunteți departe, lumina Învierii Domnului să străpungă cerul spre inimile voastre. Toate gândurile noastre se îndreaptă spre voi, cei care trăiți peste hotare, însă simțiți această sărbătoare la fel ca noi: în duhul credinței. Sărbători cu pace”

„Paștele este o promisiune pe care Dumnezeu o reînnoiește în fiecare primăvara. Fie ca promisiunea de Paste sa îți umple inima de pace si bucurie! Paste fericit!”

„Căldură în suflet, familie reunită, sentimente împărtășite, satisfacție maximă și baftă la ciocnit ouă! Hristos a înviat!”

„Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să știe să iubească, iar cei bogați să învețe să dăruiască. Hristos a înviat!”

„Lumina Învierii Domnului să vă călăuzească drumul în viață și să vă aducă liniște și pace în suflet. Sărbători Fericite alături de cei dragi!”

„Redescoperă sentimentele sincere ce ți se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste și sprijin și la fel de iubitor și plin de căldură cum numai tu știi să fii!”

„Durerea și primejdia să vă ocolească sufletul și casa. Iubirea să prospere și Domnul să-ți fie scăparea când simți că te abați de la drum. Hristos a Înviat!”

„Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! HRISTOS A ÎNVIAT!”

Citește și: Urări de Paște 2024: Hristos a Înviat! „În aceste zile sfinte, să ne unim sufletele în rugăciune și să ne bucurăm de harul Învierii”

„Pentru unii, Paștele e un moment de întregire a familiei, în care își doresc pace și bucurie. Pentru alții, e o zi în care se distrează ceva mai mult sau scapă de serviciu ori de școală. Pentru mine e pur și simplu o zi minunată, pe care vreau să o împărtășesc cu voi. Paște fericit!”

„O singură dată pe an e Paștele. O zi specială, îmbogățită de aromă bucatelor tradiționale și parfumul florilor de primăvară și al tău! Paște fericit!”

„Fie că sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ți aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire, speranță. Clipe de neuitat alături de cei dragi și numai realizări! Paște fericit!”