Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2023. Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă pe data de 29 iunie 2023, după o perioadă de post, care variază ca durată, în funcție de data Sfintelor Paști. În anul 2023, Postul Sfinților Petru și Pavel începe în data de 20 iunie și se încheie în data de 28 iunie, înainte de Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel, pe 29 iunie.

Cine au fost Sfinții Petru și Pavel?

Biserica îi prăznuiește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel în aceeași zi, pentru că amândoi au fost pedepsiți la Roma din porunca împăratului Nero.

Sfântul Petru a fost fiul lui Iona și fratele lui Andrei. Înainte să fie credincios, el era numit Simon, iar după o sesiune de pescuit pe lacul Ghenizaret, el a fost chemat de oameni să devină pescar.

Sfântul Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Babilon și, în ultima parte a vieții, la Roma.

Citește și: Sf. Petru și Pavel 2023: Pe ce dată se sărbătorește în calendarul ortodox?

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Sfântul Pavel a fost elevul invatatului Gamaliel. El a fost numit „Apostolul Neamurilor”, deoarece a vestit cel mai mult pe Hristos printre popoarele păgâne din acele timpuri.

Din cauza faptului ca Sfinții Apostoli Petru si Pavel au fost in temnița pentru ca L-au mărturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din România. Ei sunt ocrotitori ai celor lipsiți de libertate si din cauza faptului ca cei ajunși in penitenciare sunt persoane care au greșit fata de Dumnezeu, precum au greșit si ei: Petru S-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creștini.

Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2023: Urări și felicitări pentru sărbătoriții zilei

În ziua de 29 iunie 2023, de Sf. Petru și Pavel, sunt sărbătoriți cei care poartă următoarele nume: Petre, Petru, Petrişor, Petruţ, Petruş, Petrică, Pătru, Petruţa, Petronela, Pavel, Pavelică, Paveluţă, Păvălaş, Paul, Paulică, Paulin, Petrache, Paula, Petruţa, Paulina, Paula.

Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica de Sf.

Petru și Pavel 2023: 

„Prietenul meu cel mai bun, astăzi este ziua ta. Îți urez sa ai parte numai de zile senine si Sfântul al cărui nume îl pori sa te protejeze mereu! La multi ani!” 

„Îți urez „La mulți ani” pentru că porți acest nume, și fie ca Sfinții Petru și Pavel să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și numai bucurii și liniște interioară” 

„Draga Pavel/ Petru, de ziua numelui tău iți doresc sa ramai mereu așa cum ești acum, un prieten bun, de nădejde, haios si cu picioarele pe pământ. La multi ani!” 

„Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!” 

„La mulți ani! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața. Fie-vă viața senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viață!” 

„Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!” 

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Petru/Pavel cat mai frumoasa!” 

„Cu ocazia Sfinților Petru si Pavel va urez sănătate, fericire si multe realizări profesionale. La mulți ani!” 

„Iți doresc sa zâmbești. Pentru ca atunci totul va fi bine si vei găsi puterea sa răzbați peste orice greutăți. La mulți ani, de Sfinții Petru si Pavel !” 

„Cu ocazia zilei Sfântului tău, Petru și Pavel, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!” 

„Tot ce-ți dorești, tot ce-ți lipsește și-ți folosește, sănătate, prieteni adevărați și multă bucurie!” 

„Dragă Pavel, de ziua numelui tău iți doresc sa ramai mereu așa cum ești acum, un prieten bun, de nădejde, haios si cu picioarele pe pământ. La mulți ani!”