Sfântul Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion este celebrat în fiecare an în luna ianuarie, pe data de 7. Ziua Sfântului Ioan, numit și „Înaintemergătorul”, pentru că a anunțat venirea Domnului Iisus Hristos, marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă, începute de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Este o sărbătoare foarte importantă pentru credincioși, fiind marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Sfântul Ioan Botezătorul (Sfântul Ion) a venit pe lume în familia preotului Zaharia.

Mama sa, Elisabeta, avea legături de rudenie cu Fecioara Maria, mama lui Iisus. În calitate de proroc, Ioan a început să predice înainte de manifestarea publică a lui Iisus, având misiunea de a pregăti oamenii pentru venirea Mântuitorului și de a-L face cunoscut lumii. Se știe din tradiția populară că Sfântul Ioan este protectorul pruncilor și se mai ține pentru ca pruncii să se nască sănătoși, fără malformații sau diformi.
Totodată, ziua de Sfântul Ion este o zi de bucurie, iar cine nu se veselește în această zi va fi trist tot timpul anului.

Cui spunem „La mulți ani” pe 7 ianuarie? Este ziua lor onomastică

Ioan este un nume iudaic: “Iohanan” prescurtare din “Iehohanan” şi înseamnă “Dumnezeu s-a milostivit”. Sfântul Ion e considerată una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin, motiv pentru care aproximativ două milioane de români poartă acest nume.

Numele „Ion” a trecut prin multe modificări de-a lungul timpului, fiind cea mai bogată familie onomastică din România, motiv pentru care au apărut mai multe derivate. Cele mai populare nume sunt Ioan, Ion, Ioana și Ionela.

Citește și: Sărbătoare 7 ianuarie 2024. Semnificația Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului

Iată cui trebuie să spunem „La mulți ani” de Sfântul Ion:Ioan, Ion, Ionuț, Ioana, Ionela, Oana, Nelu, Ivan, Jana, Ionuța, Nela, Onuța, Ionelia, Jan.

Cele mai frumoase mesaje de „La mulți ani” de Sfântul Ion 2024

„Ioana, îți urez sa ai o viata senina ca răsăritul de soare, iar sufletul sa-ți fie curat ca neaua. Iți urez o zi de neuitat si un călduros La Multi Ani!”

„De Sf. Ioan, cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!”

„Sfântul căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!”

„Iubirea tăcută și nemărginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Multi Ani iubita/iubitul mea/meu!”

„Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfântul Ion, al cărui nume îl porți, mi te-a dăruit pentru a mă bucura de prietenia ta sinceră și necondiționată”

„Felicitări, dragul meu Ioan, cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos și plin de voie bună. La mulți ani!”

„Îl sărbătorim pe Sfântul Ioan și te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu așa, blând, bun și drăguț cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten de nădejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău”

„Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Ion pe care îl reprezinți să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară”

„Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori!”

„O prietenie sincera înseamnă întotdeauna o legătură intre oamenii cu aceleași principii, aceleași idealuri, aceleași bucurii, aceleași lacrimi. O prietenie sincera este o binecuvântare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine este o prietenie sincera, ca un talisman aducător de noroc. La mulți ani, Ioana!”

„Fie ca aceasta zi de Sfântul Ioan sa te ducă pe culmi si mai înalte de succes si prosperitate. Sa ai o zi frumoasa! La multi ani!”

„Se spune că iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat că cerul poate arată bine fără luna, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorule/iubitule!”

„De Sfântul Ion, să se răsfrângă asupra ta bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare și iubitoare. La mulți ani!”

„Dragă Ioane, sper ca mesajul meu călduros să ajungă, deși afară este un ger de crapă pietrele, îți urez tot binele din lume și tot ce a fost rău să ștergem cu buretele”

„Îl sărbătorim pe Sfântul Ion și te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fi mereu așa, blând, bun și draguț cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten de nădejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău”

„Sănătate, frumusețe, vise, adevăr, încredere, iubire. De aceste lucruri să ai parte de ziua ta și în zilele ce vor urma! La Mulți Ani de Sfântul Ioan!”

„Întocmai ca Sfântul Ion, al cărui nume îl porți, învață sa ierți, sa fii mai bun, mai înțelept, sa ma ierți când greșesc si sa ma înveți sa fiu, la rândul meu, un om mai bun. La multi ani de Sfântul Ion!”